Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Džezs, ko vērts paturēt redzeslokā. Britu dziedātāja Džordžija Sesīla un grupa Lupa Dzintaros

Džezs ļoti piestāv vasarīgiem vakariem Dzintaru koncertzālē, kur tas var izpausties apjumtā brīvdabā, relaksētā kūrorta gaisotnē. Tāpēc jau tradicionāli vasaras sezonu atklās Latvijas Radio bigbends, ar kuru kopā būs Maestro Raimonds Pauls. Tas notiks 3. jūnijā, taču džezs Dzintaros skanēs arī jau šovakar, 26. maijā, plkst. 19.00, kad tur (Dzintaru mazajā koncertzālē) uzstāsies latviešu modernā džeza grupa Lupa kopā ar vienu no šībrīža spilgtākajām britu džeza un crossover dziedātājām Džordžiju Sesīlu.

Džordžija Sesīla ieguvusi UK Jazz Act of the Year un Jazz FM 2022 vokālista balvu. Māksliniece šobrīd atrodas britu jaunā crossover mākslinieku viļņa virsotnē. Viņai piemīt reta spēja ar savu unikālo balss tembru un dziedājuma emocionālo dziļumu aizkustināt klausītājus, lai kur viņa uzstātos. Dziedātājas debijas albums Only the Lover Sings (2021) nonāca Lielbritānijas džeza un blūza topu augšgalā, izpelnoties arī Jazz Awards 2021 labākā albuma titulu. BBC radio ierakstu slavēja, atzīmējot, ka "tam piemīt vērtības pāri laikam, iedvesmojoties no XX gadsimta izcilajiem populārās mūzikas autoriem, kā Djūks Elingtons un Stīvijs Vonders".

Džordžija Sesīla koncertējusi Karaliskajā Alberta zālē, SXSW festivālā Ostinā, nozīmīgākajos džeza festivālos Lielbritānijā, kā arī televīzijas koncertos ar BBC koncertorķestri.

Grupa Lupa savukārt virtuozi un azartiski spēlē improvizētu instrumentālo mūziku, kas burtiski mudž no saistošām melodijām, harmonijām, kontrapunktiem un meistarīgas poliritmijas. Grupa dibināta 2016. gadā, un tajā apvienojušies četri no labākajiem Latvijas džeza un laikmetīgās mūzikas māksliniekiem: Dāvis Jurka – alta saksofons, Erica Synths efekti, Ritvars Garoza – sintezatori un Fender Rhodes, Valters Sprūdžs – basģitāra, Andris Buiķis – bungas, Tempest analogā bungmašīna.

Grupas Lupa debijas albums Sequences and Consequences (2019) izpelnījās kritiķu atzinību gan Latvijā, gan ārzemēs. Britu žurnāls Jazz Journal rakstīja: "Grupa meistarīgi apvieno dažādus stilus, no silta retro līdz dzirkstošiem sintezatoru un bungmašīnas trokšņiem. Elektronikas efekti skanējumam pievieno daudzveidību un dinamismu. Grupas muzikālā vīzija ir skaidra, skaņdarbi albuma gaitā variējas, reizē saglabājot stilistisko un instrumentālo vienotību. Paturiet grupu Lupa savā redzeslokā tās oriģinalitātes un stila dēļ!"

Grupas jaunākā skaņuplate Koki (2022) mūzikā interpretē koku balsis, krāsas, stumbru kustības un cilvēka attiecības ar šiem dzīvajiem organismiem. Albums nominēts arī Zelta mikrofonam 2023.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja