Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Dziesmu pieteikšana Latvijas Televīzijas konkursam Supernova sāksies 20. augustā

Latvijas Televīzijas autoru un dziesmu izpildītāju konkursā Supernova dziesmu pieteikšana šogad sāksies ātrāk – jau 20. augustā, savukārt žūrijas atlasīto un nākamajā kārtā iekļuvušo izpildītāju vārdus skatītāji un klausītāji uzzinās jau šī gada novembrī.

Maijā Latviju Eirovīzijā izcili pārstāvēja mūziķis Dons ar dziesmu Hollow, iekļūstot konkursa finālā un ierindojoties 16. vietā. Ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē Eirovīzijas pārraides sasniedza pēdējos gados lielākos skatīšanās reitingus. Kopā 37 valstīs Eirovīzijas trīs televīzijas pārraides noskatījās vairāk nekā 163 miljoni cilvēku, savukārt konkursa video saturam dažādās sociālo mediju platformās kopā bija vairāk nekā miljards skatījumu.

Mūziķis Dons iedrošina: “Aicinu ikvienu autoru un izpildītāju pieteikties konkursā, lai kāptu uz, iespējams, pasaulē lielākās skatuves, lai darītu to ar mīlestību un Latviju sirdī! Uz priekšu! Mēs varam, ir tikai jādara!”

Eirovīzijas nacionālajai atlasei – konkursam Supernova – arī šogad aicināti pieteikties gan solisti, gan dueti un grupas, kurās ir ne vairāk kā seši dalībnieki. Konkursam pieteiktā dziesma nedrīkst būt publicēta, atskaņota vai izpildīta publiskos pasākumos pirms 2024. gada 1. septembra. Ārzemniekiem ir iespēja piedalīties konkursā kā dziesmu vārdu autoriem, mūzikas autoriem vai fonogrammas producentiem, taču dziesmas autoru kolektīvā ārzemnieku nedrīkst būt vairāk par Latvijas pilsoņiem.

Dziesmu pieteikšana sāksies 20. augustā sabiedrisko mediju portālā LSM https://www.lsm.lv/temas/supernova/, kur jau šobrīd publicēts konkursa nolikums.

Kā ierasts, dziesmas Supernovas nākamajai kārtai, kas notiks televīzijas tiešraidē 2025. gada februārī, izvēlēsies žūrija, kurā būs Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi.

Žūrija vērtēs dziesmu oriģinalitāti, aranžējumu, vēstījumu un atbilstību mūsdienu tirgus tendencēm, savukārt, izvēloties izpildītājus, būtiskākās būs mūziķu vokālās spējas, potenciāls konkurēt starptautiskajā popmūzikas tirgū, kā arī iepriekšējie sasniegumi mūzikas nozarē un iespējas gūt panākumus nākotnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja