Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dziesmu un deju svētku padomē Sirmā vietā stāsies diriģents Kaspars Ādamsons

Dziesmu un deju svētku padomē koru nozarē diriģenta Māra Sirmā vietā darbosies diriģents Kaspars Ādamsons, liecina informācija rīkojuma projektā, ko šodien skatīs valdība.

Sirmais darbu Dziesmu un deju svētku padomē pameta savas lielās ikdienas noslogotības dēļ. Gada sākumā Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) aicināja nevalstiskās organizācijas, kuru darbības mērķis ir saistīts ar Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanu un attīstību, izvirzīt koru nozares pārstāvi darbam Dziesmu un deju svētku padomē.

Kā aģentūru LETA informēja LNKC komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika, Ādamsons bija vienīgais pretendents, kuru izvirzīja gan LNKC Koru nozares konsultatīvā padome, gan Valsts izglītības satura centra Koru nozares ekspertu padome.

Ādamsons ir Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku virsdiriģents un Limbažu koru apriņķa virsdiriģents. Kopš 2003.gada viņš ir Sējas pagasta jauktā kora Sēja mākslinieciskais vadītājs, kopš 2004.gada - Latvijas Kultūras akadēmijas jauktā kora Sōla mākslinieciskais vadītājs, kopš 2009.gada - Limbažu koru apriņķa virsdiriģents, bet kopš 2014.gada viņš ir Rīgas mūzikas skolu apvienotā simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs un Latvijas Nacionālās operas un baleta kora kormeistars.

Par savu darbu diriģents ieguvis dažādas balvas, tostarp 2005.gadā viņš atzīts par labāko diriģentu Emīla Dārziņa koru konkursā, tajā pašā gadā iegūta pirmā vieta un koru speciālā balva starptautiskā kordiriģentu konkursā W Stone Polifoni Polijā, 2007.gadā atzīts par labāko kora diriģentu starptautiskajā koru konkursā Sudraba zvani 2007 Daugavpilī, tajā pašā gadā saņemta diriģenta speciālā balva par augstvērtīgu māksliniecisko sniegumu pirmajā starptautiskajā koru konkursā Mūzikas iedvesmas lauks Rīgā, bet 2008.gadā diriģents saņēma diplomu par pārliecinošu debiju XXIV Vispārējo latviešu dziesmu svētku Dziesmu karu konkursā. 2014.gadā Ādamsonam piešķirta labākā diriģenta specbalva 28.starptautiskajā koru konkursā Praga Cantat Čehijā, bet 2015.gadā viņš bija izvirzīts Lielās mūzikas balvas 2014 kategorijā Gada jaunais mākslinieks.

Izmaiņas padomes sastāvā šodien apstiprinās valdība.

Ņemot vērā to, ka šā gada 11.februārī tika apstiprināta jaunā valdība, Dziesmu un deju svētku padomē nepieciešams apstiprināt arī jaunos ministrus. Darbam padomē valdība šodien apstiprinās arī izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (Vienotība) un finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS).

Dziesmu un deju svētku padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt Dziesmu un deju svētku procesa ilgtspēju un tradīcijas tālāknodošanu. Tās sastāvu apstiprina uz pieciem gadiem, un padomes uzdevumi ir noteikti Dziesmu un deju svētku likumā. Padomē darbojas gan valsts, pašvaldību un kultūras organizāciju pārstāvji, gan kultūras nozaru eksperti, gan arī nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Štruntu pētīšana

Pēdējā laikā esmu sapratis, ka nesātīga apaugšana ar mantām ir viena no tām retajām īpatnībām, kas mūs atšķir no pārējās kustoņu pasaules

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja