Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Dzintaru koncertzālē norisināsies 17. festivāls Baleta zvaigznes Jūrmalā

6. augustā plkst. 20 Dzintaru koncertzālē norisināsies 17. starptautiskais baleta festivāls _Baleta zvaigznes Jūrmalā, _informēja koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Festivālā ik gadu vasarīgi atraisītā atmosfērā tiekas esošās un uzlecošās pasaules mēroga baleta zvaigznes un laikmetīgā horeogrāfija draudzīgi sadzīvo ar klasiskā baleta pērlēm. Kopā ar spilgtākajiem Latvijas baleta māksliniekiem šogad festivālā uzstāsies baleta zvaigznes no Vācijas, Spānijas, Brazīlijas, Filipīnām, Slovēnijas, Japānas un ASV.

Katru gadu festivāla mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis piedāvā skatītājiem īpaši izveidotu programmu, kas ļauj redzēt slavenības, iepazīt jaunus vārdus un pārdomāt tendences pasaules baletā. Šogad daļa viesu nāk no tālām zemēm, kas notikumu padara vēl jo intriģējošāku.

Festivāla viesu vidū būs Štutgartes baleta vadošie solisti – spāniete Elisa Badenesa ar deju partneri Danielu Kamargo no Brazīlijas. Viņi dejos Daniela Obēra Grand Pas Classique, kā arī duetu argentīniešu izcelsmes horeogrāfa Demisa Volpi darba Mazie monstri

Manilas baletu pārstāvēs vadošais solists filipīnietis Rūdijs Dedios un Katerīne Barkmane no ASV, kas 2015. gadā uzvarējusi Āzijas Grand Prix konkursā un saņēmusi Zelta medaļu Tanzolymp konkursā Berlīnē. Pāris izpildīs Agneses Loksinas veidotu duetu Arachnida un Grande pas de deux no baleta Korsārs.

No Slovēnijas Nacionālā teātra trupas Mariborā Jūrmalā viesosies solists Juja Omaki ar deju partneri Asami Nakašimu. Abi dejotāji ir no Japānas. Viņu repertuārā būs Pas de deux no baleta Dons Kihots un Pas de deux no Borisa Asafjeva baleta Parīzes liesmas Vasilija Vainonena horeogrāfijā. 

Kā ierasts, skatītājus priecēs arī Latvijas Nacionālā baleta kordebalets un solisti - Elza Leimane, Ieva Rācene, Arturs Sokolovs, Raimonds Martinovs, Ringolds Žigis un Jolanta Lubeja, kas tikko ieguvusi zelta godalgu prestižajā 9. Korejas starptautiskajā baleta konkursā. Festivāla programma neiztiks arī bez pārsteigumiem un kopīgi iestudēta koncerta fināla. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja