Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eda Šīrana šovs ir kļuvis par visienesīgāko koncertu, kāds jebkad ir noticis Latvijā

50 437 pārdotas biļetes, 3 982 565 ASV dolāri kases ieņēmumos – šādu Latvijas koncertdzīves vēsturē rekordlielu rezultātu ir sasniedzis 12. jūlijā Lucavsalā notikušais britu dziesminieka Eda Šīrana koncerts

Eda Šīrana šovs ir kļuvis par viskuplāk apmeklēto un visienesīgāko ārzemju mākslinieka koncertu, kāds jebkad ir noticis Latvijā, liecina koncertindustrijas izdevuma Pollstar oficiālie dati.

Eda Šīrana turneja Divide Tour, kas sākās 2017. gada martā Turīnā un noslēdzās šā gada augustā Ipsvičā, ir kļuvusi par visu laiku komerciāli izdevīgāko koncertsēriju – uz 255 koncertiem pārdoti 8,9 miljoni biļešu. Kopējie kases ieņēmumi – 776,2 miljoni ASV dolāru. Tādējādi 28 gadus vecais mūziķis ir pārspējis īru rokgrupas U2 rekordu (tās 2009.–2011. gada turnejas U2 360° Tour 110 koncertus apmeklējuši 7,3 miljoni skatītāju, kases ieņēmumi – 736,4 miljoni ASV dolāru). Visu laiku ienesīgāko turneju desmitniekā ir arī Guns N' Roses, The Rolling Stones, Coldplay, Rodžera Votersa, AC/DC, Madonnas, vēl viena U2 un Pinkas turneja.

Ilgus gadus tika uzskatīts, ka rekordus koncertnozarē spēj uzstādīt tikai vecāka gadagājuma rokmūzikas un popzvaigznes, kuras gadu desmitiem ir veidojušas attiecības ar klausītājiem. Mūsdienās, kad ierakstu industrija piedzīvo krīzi un pārorientējas uz digitālajiem izplatīšanas kanāliem, koncertēšana ir kļuvusi par mūziķu galveno ienākumu avotu. Eds Šīrans ir viens no tiem jaunajiem mūziķiem, kurš ir veiksmīgs gan ierakstu, gan koncertindustrijā. Daudzās pilsētās un valstīs, ieskaitot Latviju, viņam ir izdevies sasniegt jaunu koncertapmeklējuma rekordu.

Dziedātāja un visu savu dziesmu autora Eda Šīrana turneja ir neordinārs biznesa un mākslas projekts arī tāpēc, ka mūziķis uz milzīgās, ar videoprojekcijām izrotātās skatuves uzstājas vienatnē – viņam nav ne pavadošās grupas, ne dejotāju. Eda Šīrana rīcībā ir tikai balss, ģitāra un efektu pedāļi, kuri viņam ļauj veidot skanējumu sajūsmināto skatītāju acu priekšā no reālā laika režīmā ierakstītajiem balss un ģitāras "sempliem". Savas dziesmas koncertā viņš virtuozi konstruē no šiem elementiem kā no Lego klucīšiem.

Eds Šīrans ir apveltīts ar ideālu ritma izjūtu, viņu iedvesmo folkmūzika un hiphops. Viņš netēlo superzvaigzni, bet arī necenšas izdabāt faniem. Hitu meistars Eds Šīrans ir sasniedzis galveno – sacerējis dziesmas, kurām dzied līdzi visos kontinentos, un publika vēlas dzirdēt viņu ne tikai savos viedtālruņos, bet arī klātienē. Tas vieno Edu Šīranu ar citiem iepriekšminētajiem veiksmīgākajiem koncertmāksliniekiem – mūzikas leģendām.

Top komentāri

Patiesiiba
P
@melnais humors, uz Latviju atbrauca tukstosiem fanu no daudzam valstim un Latvija atstaja savu naudinu.
Vidiņš
V
Tik žēl, ka biļetēm nav PVN. Muļķīgi...
Fuj
F
Britu Pidrilla
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja