Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Elīna Garanča Dalilas lomā atklās Ņujorkas Metropolitēna operas jauno sezonu

2018.–2019. gada sezonā Ņujorkas Metropolitēna operā būs dzirdamas trīs Latvijas zvaigznes – mecosoprāns Elīna Garanča, soprāns Kristīne Opolais un tenors Aleksandrs Antoņenko

Metropolitēna operas jauno sezonu 24. septembrī svinīgi atklās Kamila Sensansa Samsona un Dalilas pirmizrāde ar Elīnu Garanču un Roberto Alanju galvenajās lomās. Pēdējo reizi Ņujorkā viņi dziedājuši kopā emocionāli satricinošajā Žorža Bizē Karmenas iestudējumā, kas jau ir uzskatāms par mūsdienu klasiku.

Samsonu un Dalilu uzvedīs teātra režisors, Tonija balvas ieguvējs Darko Tresņaks, pie diriģenta pults stāsies sers Marks Elders. Elīnu Garanču un Roberto Alanju šajā operā varēs dzirdēt šā gada septembrī un oktobrī, savukārt 2019. gada martā titullomas atveidos Aleksandrs Antoņenko un Anita Račvelišvili.

Aleksandrs Antoņenko septembrī un oktobrī Metropolitēna operā dziedās arī Radamesu Džuzepes Verdi Aīdā, viņa partnere titullomā būs Anna Ņetrebko (diriģents Nikola Luizoti, režisore Sonja Frisela).

Kristīnes Opolais cienītāji varēs doties uz Ņujorku novembrī un decembrī – viņa dziedās titullomu Džakomo Pučīni operā Māsa Andželika, kas ir viena no Pučīni Triptiha daļām. Režisora Džeka O’Braiena iestudējumu diriģēs Bertrāns de Bijī.       

Nākamajā sezonā Ņujorkas teātris piedāvās četrus jauniestudējumus (Kamila Sensansa Samsons un Dalila, mūsdienu komponista Niko Mjūlija Mārnija, Frančesko Čileas Adriāna Lekuvrēra un Džuzepes Verdi Traviata) un astoņpadsmit izrāžu atjaunojumus. Repertuārā atgriezīsies Riharda Vāgnera tetraloģija Nībelunga gredzens Robēra Lepāža režijā, pie diriģenta pults stāsies Filips Žordāns.

2018.–2019. gada sezonas sākumā par Metropolitēna operas muzikālo vadītāju kļūs izcilais kanādiešu diriģents Janiks Nezē-Segēns, kurš piekritis ieņemt šo amatu divus gadus ātrāk nekā sākotnēji bija paredzēts. Tas ir īpaši svarīgs notikums Metropolitēna operai, jo pagājušā gada beigās seksa skandālu dēļ no darba tika atlaists bijušais teātra muzikālais līderis leģendārais maestro Džeimss Levains. Janika Nezē-Segēna klātbūtne palīdzēs Metropolitēna operai nodrošināt savu muzikālo stabilitāti.  

Nākamajā sezonā tiešraidē no Metropolitēna operas kinoteātros visā pasaulē, arī Rīgas Kino Citadele, varēs redzēt desmit izrāžu – Aīdu (ar Annu Ņetrebko un Aleksandru Antoņenko; 6. oktobrī), Samsonu un Dalilu (ar Elīnu Garanču un Roberto Alanju; 20. oktobrī), Meiteni no rietumiem (ar Evu Mariju Vestbruku un Jonasu Kaufmani; 27. oktobrī), Mārniju (10. novembrī), Traviatu (ar Diānu Damravu un Huanu Djego Floresu; 15. decembrī), Adriānu Lekuvrēru (ar Annu Ņetrebko un Pjotru Bečalu; 12. janvārī), Karmenu (2. februārī), Pulka meitu (2. martā), Valkīru (30. martā) un Karmelitu dialogus (11. maijā).   

Vairāk informācijas: www.metopera.org

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja