Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Festivālā Summer Sound uzstāsies rokgrupa Mumiy Troll

Viena no Krievijas leģendārākajām grupām Mumiy Troll, atgriežas festivālā Summer Sound. Pirmo reizi Mumiy Troll festivālā uzstājās pirms pieciem gadiem, informēja pasākuma rīkotāji.

Šogad festivālā Summer Sound Mumiy Troll kāps uz Parka teritorijas lielās skatuves, kas radīs īpaši intīmu atmosfēru, iespēju baudīt koncertu mierīgākā gaisotnē un būt tuvāk grupai, kopā izpildot tādus hitus kā Утекай, Владивосток 2000, Дельфины, Медведица u.c.

Mumiy Troll izveidojusies jau 1983. gadā un joprojām valdzina ar savām romantiskajām roka balādēm un krievu dvēselei raksturīgo smeldzīgo skanējumu. Mumiy Troll mūzikas skanējums Krievijā ir aizsācis veselu mūzikas virzienu, kas iedvesmojis neskaitāmas jaunās grupas.

Mumiy Troll ir plaši pazīstami arī Japānā, Ķīnā, daudzviet Amerikā un Eiropā. Grupas Mumiy Troll dziesmas Vladivostok 2000 videoklips 1998. gadā bija pirmais video, kuru atskaņoja MTV Russia kanālā, savukārt 2006. gadā grupa saņēma MTV apbalvojumu MTV leģendas. Mumiy Troll ir arī saņēmuši vairākas balvas par labākajiem albumiem, singliem un videoklipiem.

Katru nedēļu festivāls Summer Sound izvēlas izziņošanai vienu mākslinieku, kurš šajā gadā uzstāsies festivālā. Iepriekšējās nedēļās ir izziņots viens pēdējo gadu populārākajiem dīdžejiem pasaulē – franču dīdžejs Kungs, kurš popularitāti ieguvis ar dziesmu This Girl, Don’t You Know un I feel so bad. Festivālā uzstāsies arī DJ Regard, kurš ceļu uz pasaules slavu uzsāka sociālā tīkla platformā TikTok, bet tagad viņa lielākais hits Ride It jau sasniedzis 300 miljonu klausījumu Spotify. Summer Sound uzstāsies arī pašmāju grupas Musiqq un Astro’n’out, kā arī reperis Gacho.

Tuvojoties festivālam, mākslinieku saraksts tiks papildināts gan ar vairākiem ārzemju, gan pašmāju mūziķiem un grupām. Desmitais festivāls Summer Sound Liepājā norisināsies jūlija izskaņā – 24. un 25. jūlijā.

Biļetes uz festivālu Summer Sound var iegādāties: https://summersound.lv/

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja