Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Festivālā folkBaltica Vācijā uzmanības centrā — Latvijas mūzika un deja

Šīs nedēļas beigās Vācijas pilsētā Flensburgā notiek sestais modernās folkmūzikas festivāls “folkBaltica”, kurš šogad veltīts Latvijas mūzikai un dejai. Tajā piedalās vairākas grupas un atsevišķi tradicionālās mūzikas izpildītāji no Latvijas — dūdu un bungu grupa “Auļi”, etnodžeza grupa “Patina”, multiinstrumentālists Valdis Muktupāvels, Pūces etnogrāfiskais orķestris, vokālais trio “Šmite, Kārkle un Cinkuss”, jaunā kokles virtuoze Laima Jansone un citi izpildītāji.  

Kā uzsvērts festivāla preses relīzē, atklāšanas koncerts 23. aprīlī veltīts latviešu folklorā nozīmīgajai saules tēmai, tajā kā speciāla viešņa ielūgta arī Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kura festivālā nolasīs saules tēmai veltītu lekciju. Festivāla atklāšanā  piedalīsies arī kultūras ministrs Ints Dālderis un Latvijas vēstnieks Vācijā.

Festivālā, kura ideja ir parādīt Baltijas jūras valstu Pasaules mūzikas (world music) un mūsdienu tautas mūzikas daudzveidību, šogad piedalās 85 mūziķi no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas un Vācijas. Festivāla dienās no 21. līdz 25. aprīlim notiek gan koncerti un danču pasākumi, gan izstādes, filmu demonstrēšana, lekcijas, radošās darbnīcas un citas aktivitātes — kopā 45 pasākumi uz 38 skatuvēm 19 dažādās Flensburgas (atrodas pie robežas ar Dāniju) vietās. Festivālu atbalsta Šlēsvigas-Holšteinas izglītības un kultūras ministrija, Flensburgas pilsēta, kā arī dažādas starptautiskas kultūras organizācijas. Tas jau ir nostiprinājies kā tradīcija un notiek jau sesto reizi, piesaistot publiku ne tikai no Vācijas, bet arī no Dānijas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja