Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Festivāls Tallinn Music Week augustā tomēr notiks

Saskaņā ar Igaunijas valdības lēmumu atļaut publiskus pasākumus no šī gada jūlija, Tallinn Music Week (TMW) organizatori nākuši klajā ar paziņojumu, ka festivāls, ievērojot jaunieviestos ierobežojumus, notiks no 26. līdz 30. augustam.

Festivāla organizatori informē, ka saskaņā ar Igaunijas Republikas valdības krīzes pārvarēšanas komitejas 12. maija lēmumu, Igaunijā no 1. jūlija tiks atļauti publiskie pasākumi, ievērojot noteiktus apmeklējuma ierobežojumus. 

Festivāla koncertu programma tiks atkārtoti pārskatīta un saskaņota ar ieviestiem ierobežojumiem, kas nosaka, ka maksimālais atļautais brīvdabas pasākumu apmeklējums ir līdz 1000 personām, un iekštelpu pasākumu apmeklējums - līdz 500 personām. Šie paši ierobežojumi attiecas arī uz TMW konferenci un bezmaksas pasākumiem pilsētā. Festivāla programmu rīkotāju komanda pielāgos saskaņā ar ārkārtas ierobežojumiem, vienlaikus ievērojot arī visus spēkā esošos noteikumus, kas palīdz novērst Covid-19 vīrusa izplatību. Būdams starptautisks pasākums, TMW ņems vērā arī ceļošanas ierobežojumus.

Pēc TMW direktores Helēnas Sildnas teiktā, festivāla programmu var ērti pielāgot paziņotajiem ierobežojumiem, jo pasākumi ir izkaisīti pa vairākām nelielām vietām visā pilsētā. "Viens no būtiskākajiem mūsu komandas mērķiem ir izdomāt, kā šī gada TMW var sniegt maksimālu labumu mūziķiem un visai industrijas ekosistēmai, kas apkalpo mūzikas pasākumus, - no skaņu nomas uzņēmumiem līdz viesnīcām," viņa saka.

"Šī sezona visai kultūras un pasākumu nozarei dos iespēju mācīties rīkoties maksimāli atbildīgi, un pierādīt, ka spējam nodrošināt vērtīgu pienesumu jaunā kvalitātē pat sarežģītos apstākļos. Ir svarīgi iedrošināt un atbalstīt mūziķus, visu nozari un arī pasākumu apmeklētājus."

Saistībā ar zemo koronavīrusa izplatību Igaunijā ierobežojumu samazināšana var turpināties. Sākot ar 12. maiju tika atvērti muzeji un galerijas, sākot ar 15. maiju ir atļauts rīkot publiskos drive-in pasākumus brīvā dabā, un no 18. maija ir atļauti sporta pasākumi bez apmeklētājiem.

Jaunās mūzikas un pilsētas kultūras festivāls Tallinn Music Week notiks jau 12 reizi Tallinā, Igaunijā. Festivāla programmā ietilpst trīs dienu mūzikas pasākumi, konference Igaunijas Mākslas akadēmijā, bezmaksas pasākumi pilsētā un īpašā svētdienas programma Paldiski.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja