Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

FOTO: Spožākie foto mirkļi no aizvadītās Rīga Jūrmala festivāla nedēļas nogales

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 6. līdz 8. augustam, norisinājās otrā no četrām klasiskās mūzikas festivāla Rīga Jūrmala nedēļas nogalēm. Festivāla apmeklētāji varēja baudīt piecus kamermūzikas koncertus pasaules izcilāko interpretu vadībā un piedalīties Muzikālajā vakarā ar Ekselenci ar nesteidzīgu muzikālo pikniku Rīgā, Kronvalda parkā. Savukārt Miša Maiska vadībā kopā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju notika čella meistarklase jaunajiem talantiem.

Rīga Jūrmala ir viens no pirmajiem pasaules klasiskās mūzikas notikumiem pēdējā gada laikā, kurš nodrošinājis iespēju skatītājiem baudīt koncertus 100% kapacitātē, drošos apstākļos un bez sejas maskām, uzņemot tik lielu skatītāju skaitu.

Festivāla turpinājumā koncertus sniedza vijolnieks Daniels Lozokovičs, čellists Miša Maiskis un pianists Mihails Pļetņovs. Šis unikālais sastāvs ar trim izciliem izpildītājmāksliniekiem radās brīdī, kad par savas dalības atcelšanu festivālā Covid-19 saistītu iemeslu dēļ paziņoja Sanktpēterburgas simfoniskais orķestris. Pianists Mihails Pļetņovs uzstājās vēl trīs koncertos – 7.augustā notika viņa solo koncerts turpat Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē, 8.augustā viņš kopā ar vijolnieku Danielu Lozokoviču koncertēja Lielajā Ģildē, savukārt 9. augustā Liepājā, koncertzālē Lielais dzintars notika fonda Uniting History organizētais koncerts. Tāpat ar solokoncertu programmām nedēļas nogalē uzstājās pianisti Joavs Levanons un Arkādijs Volodoss.


Muzikālie vakari ar Ekselenci

Turpinot pērn iesākto tradīciju, arī 2021. gada vasaras sezonā festivāls apmeklētājiem līdzās koncertiem piedāvā apmeklēt arī muzikālos vakarus. Muzikālie vakari ir unikāls pasākuma koncepts, kas ļauj iepazīt klasisko mūziku no cita skatupunkta – vakara gaitā konkrētā norises vieta tiek pārvērsta krāšņā piknikā, piedāvājot izbaudīt divas stundas klasiskās mūzikas neformālā atmosfērā. Pasākuma scenogrāfijas autors ir latviešu mākslinieks Krišs Salmanis. Augustā vēl gaidāmie Muzikālie vakari ar Ekselenci norisināsies Jūrmalas pludmalē, apvienojot klasisko mūziku, pikniku un muzikologu stāstījumus par festivāla koncertprogrammām.

Tāpat sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju notika klātienes meistarklase ar Latvijā dzimušo čellistu Mišu Maiski.

Festivāla Rīga Jūrmala turpinājumā plānotas vēl divas nedēļas nogales: no 27. līdz 29. augustam un no 2. līdz 5. septembrim, piedaloties izcilajiem Amsterdamas Karaliskajam Concertgebouw orķestrim, pianistam Jefimam Bronfmanam, amerikāņu dziedātājai un dīvai Renē Flemingai, pašmāju pianistam Daumantam Liepiņam, portugāļu pianistei Marijai Žuau Piresai, norvēģu pianistam Leifam Ūvem Annsnēsam, Baireitas Festivāla orķestrim un latviešu diriģentam Andrim Nelsonam, un citiem izciliem mūziķiem.

Pieejamas papildus biļetes uz visiem festivāla koncertiem.

Koncertus var apmeklēt, uzrādot Covid-19 digitālo sertifikātu, kas apliecina pabeigtas vakcinācijas vai pārslimošanas faktu. Ņemot to vērā, visu koncertu ietilpība tiek palielināta līdz 100% kapacitātei. Biļetes uz visiem festivāla koncertiem vēl ir pieejamas un tās var iegādāties festivāla mājaslapā www.riga-jurmala.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja