Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

FOTO: Vijolnieks Krēmers un diriģents Rubiķis Siguldā iestāda skanīgu kļavu

Pasaulslavenais vijolnieks Gidons Krēmers, kurš pirmdien ieradās Latvijā, šodien Siguldā kopā ar jauno latviešu diriģentu, šā gada Gustava Mālera starptautiskā diriģentu konkursa laureātu Aināru Rubiķi iestādīja skanīgu sudrablapu kļavu pie Siguldas koncertzāles Baltais flīģelis. Tādējādi mākslinieki piedalījās akcijā Latvija stāda kokus, ko sadarbībā rīko laikraksts Diena, Latvijas Valsts meži un _SEB _banku.

«Beidzot tas noticis,» ar lāpstu sagatavojot bedrīti stādam, teica Gidons Krēmers, kurš koku stādīja pirmoreiz mūžā. «Šim kociņam piestāv dzīvespriecīga mūzika,» viņš piebilda. Tikmēr caur Siguldas Mākslas un mūzikas skolas logu līdz akcijas dalībniekiem atskanēja orķestra Kremerata Baltica mūziķu mēģinājuma skaņas.

Kļava uz Siguldu atvesta no Latvijas kokaudzētavas Kalsnavā. Kā pastāstīja Siguldas pilsētas dārzniece Aira Balde, tā ir diezgan retas sugas kļava. Par sudrablapu kļavu to sauc sidrabotā atspīduma dēļ, kas redzams koka lapu iekšpusē.

Ievērojamais vijolnieks ar diriģentu Aināru Rubiķi kociņu iestādīja īsi pirms VII Kremerata Baltica festivāla Mūzika un vara. Mūzikas vara, kas notiks no 1. līdz 4.jūlijam Siguldā, piedāvājot arī koncertu Rīgā, Lielajā Ģildē. Šajā festivālā, ko Gidons Krēmers ar savu orķestri un domubiedriem Siguldā iestādīja pirms septiņiem gadiem, Ainārs Rubiķis piedalīsies pirmoreiz. Pēc tam viņi kopā muzicēs Gidona Krēmera festivālā Lokenhauzā, Austrijā.

(papildināta ar foto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja