Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Grupa DaGamba izdod debijas albumu New Life

Ar jaunu singlu _Breaking the Rules _pirmo studijas albumu piesaka progresīvā čellu grupa DaGamba.  Līdzās jau atpazīstamiem radio singliem, albumā New Life iekļauti pavisam jauni oriģināldarbi, tostarp sadarbības projekti ar pašmāju un ārvalstu mūziķiem, piešķirot "jaunu dzīvi" un jaunu skanējumu ierasti akustiskajam mūzikas instrumentam, vēsta grupas pārstāvji.

Divi čelli,  pašu radītais elektroakustiskais instruments cellobeat  un nu jau arī balss ir grupas DaGamba – Valters Pūce, Antons Trocjuks un Ričards Čerenkovs – ieroču arsenāls, kas veido tās unikālo skanējumu un, nenoliedzami, arī skatuves tēlu. Apvienojot akadēmiskās zināšanas, skatuves pieredzi dažādos pašmāju un starptautiskos projektos, kā arī alkas pēc eksperimenta un citādas čellu mūzikas, DaGamba prasmīgi spēlējas ar jau zināmiem klasiskās un populārās mūzikas elementiem, vienlaikus radot arī paši savus oriģināldarbus. Grupas debijas albumā _New Life _iekļauti gan jau atpazīstami DaGamba radio singli un skaņdarbi no koncertu repertuāra, gan arī vēl nedzirdēti oriģināldarbi un īpaši sadarbības projekti, tostarp romantiskā balāde Qui est le fou?, ko iedziedājusi franču mūzikas uzlecošā zvaigzne Lara Bellerose, un dzīvās bungas sitaminstrumentu virtuoza Mareka Logina izpildījumā.

No skarbas rokmūzikas caur ritmiskiem hiphop un šobrīd aktuālajiem dubstep elementiem līdz pat romantiskai atelpai stīgu vibrācijās - albums New Life ir grupas DaGamba pirmais dialogs ieraksta formātā, kas uzrunā klausītāju visplašākajā čella mūzikas diapazonā. Video par jauno albumu var noskatīties šeit:

Albums New Life jau no 3. decembra pieejams Mikrofona ierakstu tirdzniecības vietās, kā arī interneta vietnē doremi.lv.

Izdevējs: Marana Productions.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja