Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grupa Kristine Praulina & The Soulful Crew izdod singlu Mountains

Grupa Kristine Praulina & The Soulful Crew sadarbībā arī Rīgas Gospeļkori izdod singlu Mountains un dziesmas video, kas ir pirmais priekšvēstnesis grupas gaidāmajam pilnmetrāžas albumam. Dziesmu no šodienas ir iespējams dzirdēt populārākajos straumēšanas servisos, informēja grupas pārstāve Inga Zālīte.

2018. gadā Kristīne Prauliņa realizēja sapni par savu grupu – dzima Kristine Praulina & The Soulful Crew, kuras sastāvā darbojas pianists Toms Mikāls, ģitārists Jānis Kalniņš, basģitārists Valters Sprūdžs un bundzinieks Kaspars Kurdeko, ar kuriem kopā Kristīne izpilda savus un citu grupas biedru sarakstītus skaņdarbus.

Mountains ir pirmais skaņdarbs no gaidāmā albuma, ar kuru Kristīne dalās plašākai publikai. Dziesma Mountains jeb Kalni stāsta par gaismas meklējumiem tumsas laikā, par ticības spēku un skaisto, kas dzimst pateicības pilnā sirdī. Kristīne par dziesmu saka: "Vēlos, lai tā ir kā iedrošinājums šajā savdabīgajā vēstures posmā - apstāties un sadzirdēt savu iekšējo klusumu, savu un Dieva balsi. Tieši šī mūžības perspektīva un sirdsmiers ir tas, kas var dot tīru un paliekošu prieku mūsu ikdienā un, kā vēstīts dziesmā, - "kustināt kalnus mūsu dvēselēs"."

Dziesma ir ierakstīta kopā ar Rīgas Gospeļkori, kas nav nejauši, jo dziedāšana šajā korī ir Kristīnes sirdslieta jau kopš bērnības, kad viņa kopā ar kori uzsāka savas pirmās muzikālās gaitas, apgūstot blūza un gospel mūzikas pamattehnikas. Kopš 2016. gada viņa ir kora mākslinieciskā vadītāja un diriģente. Kristīne stāsta par savu aizraušanos: "Es gospeļmūziku iemīlēju jau 12 gadu vecumā, un tā vēl aizvien mani dziļi saviļņo, kad to izpildu un piedzīvoju. Mountains ir mana un kora jau sen lolota sapņa par oriģinālmūziku pirmais realizētais solis, bet noteikti ne pēdējais, jo turpinām kopīgi strādāt un attīstīties, un izvirzīt arvien jaunus mērķus. Man ir liels prieks laist pasaulē šo dziesmu, jo tā apvieno divas vadlīnijas manā šī brīža muzikālajā dzīvē - soul un gospel mūzikas žanrus, kā arī darbu jaunrades attīstīšanā ar The Soulful Crew un Rīgas Gospeļkori.”

Dziesmas Mountains  teksta un mūzikas autore ir Kristīne Prauliņa, kas ir viņas pirmie soļi gospeļmūzikas žanra jaunradē. Dziesmas aranžija tapusi kopīgā procesā ar grupas puišiem. Dziesma ierakstīta Mint studijā Vecrīgā 2020. gada janvārī. Ieraksta skaņu režisors un miksa autors ir Toms Lisments, mastera autors -  Tom Woodhead (Lielbritānija). Video operators un montāžas meistars - Reinis Janulis.

Kristīne Prauliņa ir muzicējusi kā soliste un ir aktīvi koncertējusi gan Latvijā, gan ārzemēs ar dažādiem sastāviem. Kā solo māksliniece Kristīne ir koncertējusi ar Latvijas Radio Bigbendu, Rīgas Gospeļkori, fanka grupu Very Cool People, maestro Raimondu Paulu, ar ko kopā ar ierakstījusi divus studijas albumus. 2013. gadā Kristīne ieguva Grand Prix starptautiskajā džeza vokālistu konkursā Riga Jazz Stage. 2018. gadā Kristīne izveidoja savu oriģinālmūzikas grupu, ko  šobrīd sauc Kristine Praulina & The Soulful Crew. 2018. gada vasarā tika ierakstīts un oktobrī izdots grupas pirmais mini albums ar nosaukumu A Warmer October, kurā apkopotas četras jaunas dziesmas angļu valodā. 2019. gada martā grupa izdeva dziesmu latviešu valodā ar nosaukumu Kopā, kurai tapis arī videoklips.

Rīgas Gospeļkoris ir koncertējis gan Eiropā, gan Amerikas Savienotajās Valstīs, kā arī piedalījies dažādos pašmāju un ārzemju projektos kopā ar populāriem izpildītājiem – dziedājuši kopā ar Prāta vētru Skārda bungu tūrē, koncertējuši kopā ar Grammy balvas laureātu, komponistu un dziedātāju Donaldu Lorensu no ASV, Kingdom Choir dibinātāju Karenu Gibsoni no Lielbritānijas un citiem. Rīgas Gospeļkoris ir divkārtējs zelta medaļas ieguvējs Pasaules koru olimpiādē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja