Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Grupu Singapūras satīns un Laika upe koncertā vāks līdzekļus Ukrainas armijas atbalstam

Otrdien, 18. jūlijā, 19.00 notiks grupu Singapūras satīns un Laika upe labdarības koncerts Ukrainas armijas atbalstam, informēja koncerta rīkotāji biedrība Tavi draugi.

Tavi draugi rīkotais koncerts ir otrais četru labdarības koncertu sērijā Angāra saulrieti, kas šovasar tiek veltīti dažādam Ukrainas civiliedzīvotāju un armijas aktuālajām vajadzībām un ko biedrība Tavi draugi rīko, lai sirsnīgi pateiktos visiem Latvijas iedzīvotājiem par viņu atbalstu Ukrainai kopš kara sākuma.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties mākslinieka Daiņa Rudens stensilu zīmēšanā un iesaistīties citās aktivitātēs Ukrainas atbalstam.

Ieeja koncertā ir par ziedojumiem – Tavi draugi aicina ieejas biļetes vietā ziedot ātri pagatavojamās sausās zupas, mazos šķīstošās kafijas iepakojumus (trīs vienā), pretodu līdzekļus, kas noderēs Ukrainas karavīriem frontē, vai veikt mērķa ziedojumu rentgenaprāta iegādei kara hospitālim pie Bahmutas.

Rentgenaparāts ir ļoti nepieciešams šķembu atrašanai. Bieži vien karavīri nonāk hospitālī ar redzamiem un lieliem ievainojumiem, bet vēl biežāk – ar šķembām, kas pēc sprādzieniem un triecieniem nonāk ķermenī un spēj mainīt lokāciju, ceļot pa to. Citreiz šķemba var būt pat tikai dažus milimetrus maza, ko grūti atrast ar tausti un tā spēj radīt nopietnus, dzīvībai bīstamus bojājumus. Kara hospitālim ārkārtīgi nepieciešams profesionāls rentgena aparāts, lai glābtu dzīvības un pēc iespējas ātri atvieglotu ievainoto mocības.

Sadarbībā ar biedrības Tavi draugi sadarbības partneriem Ukrainā ir atrasts nepieciešamais aparāts, kas ļoti atvieglo projekta realizāciju, jo nav nepieciešama transportēšana un dokumentācijas kārtošana. Rentgena aparāta izmaksas ir 25 000 eiro, pašlaik tam savākti ap 5500 eiro.

Plašāka informācija par ziedošanas iespējām rentgenaparāta iegādei kara hospitālim un citiem Tavi draugi labdarības projektiem pieejama šeit.

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja