Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Hosē Karerasa Vidusjūras kaislība

Pēc Jāņiem uz Dzintaru koncertzāli tiek aicināti pasaulslavenā tenora Hosē Karerasa cienītāji, jo tieši šeit notiks viņa solokoncerts.


Dziedātājs uzstāsies Jaunā itāļu kvarteta un Lorenco Bavaha pavadījumā projektā Mediterranean Passion (Vidusjūras kaislība), izpildot ārijas no itāļu operām, kā arī neapoliešu un spāņu dziesmas.


1946. gada 5. decembrī Spānijā, Katalonijas provincē dzimušā tenora vārds neprasa paskaidrojumus. Mecenāts, dažādu universitāšu un akadēmiju goda doktors, ekspansīvs futbola fans. Hosē Karerasa koncerts vienmēr ir svētki īstiem mūzikas un mākslas cienītājiem. Neskaitāmas operas, muzikālas izrādes un mūzikli, sākot ar Bohēmu un Tosku, līdz pat Vestsaidas stāstam, kurās piedalījies Karerass, guvušas milzīgus panākumus un arī kritiķu sajūsmas pilnās atsauksmes.

Taču pašas spilgtākās dziedātāja radošās dzīves lappuses ir saistītas ar pasaules trīs varenāko tenoru — Hosē Karerasa, Lučāno Pavaroti un Plāsido Domingo kopīgajiem projektiem. Šos radošās draudzības mirkļus Karerass ir atcerējies visu savu dzīvi, tādēļ programmā Mediterranean Passion iekļāvis vairākus darbus no neaizmirstamajiem trīs tenoru koncertiem.


Savukārt Jaunais itāļu kvartets, kurā muzicē Alesandro Simončini, Luidži Maca, Demetrio Komuci un Luka Simončini, tiek uzskatīts par vienu no labākajiem pasaules stīgu kvartetiem. 2000. gadā kvartets nosvinēja 15
gadu jubileju ar lielu turneju pa Eiropu: mūziķi uzstājās Strasbūrā, Hamburgā, Berlīnē, Austrijā, Francijā utt. Kopā ar Hosē Karrerasu pirmoreiz viņi uzstājās 2001. gadā, un kopš tā laika bieži koncertē kopā.


Hosē Karerass, Dzintaru koncertzāle, 26. jūnijā plkst. 19.30. Biļetes par Ls 15—150 var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja