Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Internetā pieejams koncerta Nākotne mums seko videoieraksts

4. februārī koncertzālē Hanzas perons norisinājās koncerts, kurā Sinfonietta Rīga un multiinstrumentālists Pedro Eustāšs diriģenta Normunda Šnē vadībā izpildīja Platona Buravicka jaundarbu Nākotne mums seko. Tagad koncerta pirmās daļas ierakstu var noskatīties interneta vietnē YouTube, informēja koncerta rīkotāji.

4. februārī Hanzas peronā Eustāšs kopā ar Sinfonietta Rīga un Normundu Šnē izpildīja Platona Buravicka jaunradīto skaņdarbu Nākotne mums seko, kas rakstīts kamerorķestrim un piccolo, soprāna un alta flautām, kā arī armēņu dudukam un Indijas tradicionālajām flautām. Viendaļīgais skaņdarbs tiek dalīts vairākās fāzēs, kuras citu no citas atdala dažādu pasaules kultūras tradicionālo instrumentu lietojums. Skaņdarbs vēsta par utopisku vīziju, kurā cilvēce ir pārvarējusi segregācijas krīzi, valstu robežas ir zudušas, un par laiku, kurā ikviens sabiedrības loceklis ir empātisks un vienam pret otru valdošie aizspriedumi ir zuduši. 

Koncerta viesis un vienlaikus galvenais varonis bija Venecuēlā dzimušais flautists Pedro Eustāšs, kurš patlaban rezidē Kalifornijā, Amerikas Savienotajās Valstīs. Eustāšam piemīt unikāla, bagātīgi eklektiska muzikālā valoda, kas ir tiešs gan ilggadīgu pētījumu, gan vairāk nekā 40 gadu profesionālās pieredzes rezultāts, strādājot Eiropas klasiskās, džeza, pasaules mūzikas, kā arī populārās un elektroniskās mūzikas mākslas formās. Kā flautists Eustāšs savas profesionālās meistarības augšupeju sācis konservatorijās Francijā, pēcāk absolvējis džeza studijas Kalifornijas Mākslas institūtā. Mūziķa negurstošā interese par pasaules mūziku un pūšaminstrumentiem ir rezultējusies plašā pētnieciskajā darbā, kā arī vairāk nekā 600 dažādu instrumentu kolekcijā, no kuriem daļa ir paša Pedro veidoti. Viņš ir sadarbojies gan ar leģendārās grupas The Beatles dalībnieku seru Polu Makartniju, gan kinomūzikas komponistu Hansu Florianu Cimmeru, diriģentu Gustavo Dudamelu, grieķu komponistu un taustiņinstrumentālistu Yanni, Losandželosas Filharmonisko orķestri, Simona Bolivāra simfonisko orķestri un citiem ievērojamiem skatuves partneriem.

Pedro Eustāšs ir daudzu filmu skaņuceliņu galvenais pūšaminstrumentu izpildītājs. Te var minēt filmas Amerikāņu gangsteris, Pirmsākums, Spartaks, Minhene, Madagaskara, Karalis Lauva, Tumšais bruņinieks, Indiana Džonss, kā arī vienu no pasaulē vispopulārākajām datorspēlēm Worldf of Warcraft. Eustāšs nopelnījis divas Grammy balvas, piedaloties projektā Concert for George (2005) un Krisa Boti albumā Impressions (2013), ticis nominēts Oskara balvai (2006), savukārt 2007. gadā apbalvots ar Filmu un televīzijas mūzikas balvu (Film&TV Music Award) par labāko instrumentālo solo priekšnesumu filmā Karību jūras pirāti. Pasaules gals.

Platons Buravickis ir komponists, pianists un improvizators, kurš absolvējis Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmiju un strādā gan ar akadēmisko, gan elektronisko mūziku. Īpašu vietu viņa daiļradē aizņem arī eksperimentāla elektroakustiskā un ritmiskā mūzika un analogo sintezatoru lietojums. Buravicka mūzika skanējusi festivālos Arēna, Dominante, Survival Kit, Latvijas Jaunās mūzikas dienas, Skaņu mežs, Positivus, Komēta un citur. Platons Buravickis ir viens no aktīvākajiem un progresīvākajiem Latvijas laikmetīgās mūzikas komponistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja