Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Itāļu pianists Pjērs Frančesko Forlenca viesosies Mūzikas akadēmijā

Pēdējās aprīļa nedēļas sākumā Latvijas Mūzikas akadēmijā viesosies viens no ievērojamākajiem itāļu pianistiem - Pjērs Frančesko Forlenca /Pier Francesco Forlenza/. Viņš ne tikai sniegs meistarklases klavierspēlē, bet arī uzstāsies ar solokoncertu 26. aprīlī plkst. 18.00 Mūzikas akadēmijas Ērģeļu zālē, informēja akadēmijas koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.  Koncerta programmā pianists iekļāvis Roberta Šūmaņa un Friderika Šopēna klavierdarbus (Šūmaņa sonāti opus 11 un F.Šōpēna 12 etīdes op.25) Kā norādīja J.Lāce, ieeja koncertā ir par ziedojumiem.


Pjērs Frančesko Forlenca biogrāfijā vēstīts, ka klavieres viņš sācis mācīties septiņu gadu vecumā, koncertē jau no 11 gadu vecuma, bet 22 gadu vecumā kļuvis par visās Itālijas konservatorijās līdz šim visjaunāko profesoru. Forlenca joprojām ir Dž.Verdi konservatorijas Komo profesors, bet pats studējis Imolas Starptautiskajā klavieru akadēmijā pie Benedeto Lupo, Borisa Petrušanski un Andrea Lučesīni. Papildinājies  meistarklasēs pie Leslija Hovarda un Zalcburgas Mocarteumā pie Andžeja Jasinska, kā arī kompozīcijas meistarkursos pie ievērojamā XX gs. komponista Franko Donatoni.
Pjērs Frančesko Forlenca guvis uzvaras starptautiskos konkursos Stresā, Messinā, Osimo, Florencē, Komo, Viotti –Valesia konkursā, F.Businu konkursā Bolcano, kā arī Briselē iekļuvis Beļģijas Karalienes Elizabetes konkursa pusfinālā.

Pēc solo koncertiem Beļģijā izdevums "La Libre Belgique" aprakstījis viņa spēli kā lielisku, krāsainu un elegantu, atklājot stipru personību. Viņu slavē par dabiski poētisko muzikalitāti un saviņot spējīgo muzicēšanu, kas nav dižmanīga vai ārišķīga. Sadarbībā ar vairākiem pazīstamiem itāļu diriģentiem un izpildītājmāksliniekiem pianists strādā arī pie laikmetīgās mūzikas izpētes un atskaņošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja