Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Izņemot vulgāro popmūziku

 Radio Naba svinēs sešu gadu jubileju

Par savu mīļāko Latvijā skanošo radiostaciju komponists Mārtiņš Brauns nosaucis radio Naba, jo tā atskaņo dažādu un interesantu mūziku, neturoties pie formāta. "Brīvais formāts ir nodefinēts jau pašos radio pirmsākumos. Tas nodrošina pieejamību klausītājiem visplašākajos apvāršņos. Radio atskaņo visu, izņemot vulgāro popmūziku jeb šņagas, ko var sadzirdēt citās Latvijas radiostacijās," gandarīts par M.Brauna izvēli, saka radio Naba programmu direktors Madars Štramdiers (35). Viņš vada arī Latvijas Universitātes Sabiedrisko attiecību departamentu, kura paspārnē darbojas radio Naba. "Universitātes radio izglītojošā funkcija ir un paliek. Raidījumu klāsts un dažādās raidījumu personības ir labs piemērs, kādam jābūt patiesi neatkarīgam, publiskam un studentu radio."

5.decembrī Olimpiskajā sporta centrā plkst.20 ar jubilejas koncertu, kurā uzstāsies Jamaikas regeja zvaigzne Lī Perijs, igauņu un ukraiņu etnoroka grupa Svjata vatra, Transilvānijas čigāni, ansamblis Auļi un Roberta Gobziņa jaunais projekts, radio svin sešu gadu jubileju. "Viesu izvēle ir koleģiāla. Cenšamies atvest ik reizi cita žanra pārstāvjus — tiem jābūt leģendāriem to patiesumā un ieguldījumā. Dzimšanas dienās jau aicināti Deine Lakaien, Camouflage, The Wedding Present. Arī ārpus svinībām esam aicinājuši virkni mākslinieku un kolektīvu: kopā bijuši aptuveni divdesmit koncerti. Tautai jānodrošina iespēja zināt un baudīt!"

Radio Naba ir otrais Madara izveidotais radio pēc īsu mūžu nodzīvojušā KNZ. Pirms tam viņš rīkoja dažādus underground pasākumus. Arī pašam Madaram savulaik bija grupas Nāves instinkts un Melo tests. "Visam savs laiks — ja nebūtu bijušas grupas, instrumenti, mēģinājumi, koncerti, droši, ka nebūtu radio. Darbošanās grupā, kompozīciju radīšana prasa atdevi un laiku, īpaši mūsdienās, kad laba ideja un kvalitatīvs izpildījums iet roku rokā. Ja nespēj minēto savienību attīstīt, tad labāk laikus apstāties," atzīst Madars, kurš daļu savas otrās grupas nosaukuma paņēmis līdzi uz paša vadīto mūzikas izdevniecību Melo Records, kas jau laidusi klajā Aparāta, Tribes of the City, Gas of Latvia, P.N.D., izrādes Drakula. Svešās asinis u.c. albumus.

Kopš KNZ raidījumu klāsts un radošo personu skaits esot dubultojies, tagad radio daudzpusīgu padara septiņu cilvēku komanda. Lielākā daļa radio Naba raidījumu veidotāju strādā uz entuziasma pamata, bet Madars nedomā, ka tāpēc mazinātos raidījumu kvalitāte: "Klasiskais salīdzinājums — līdzīgi kā ļaudis disciplinēti dodas uz kora mēģinājumu un neviens viņus nespiež to darīt, tā arī radio Naba ļaudis dodas uz studiju un vada savu raidījumu. Skaidrs, ka ir prasības, kuras jāievēro, un iemaņas, kuras jāapgūst. Ja cilvēks savu sakāmo ir izsmēlis, tad nāk nākamais — jauna ideja, tās izklāsts un realizācijas potences ir ceļš uz uzvaru. Visu šo gadu laikā darbinieku mainība ir minimāla. Radio Naba neslēpjas aiz moderatoriem — tā spēks ir idejas un domājošu personību kopumā," saka Madars un sola, ka arī nākotnē radio Naba brutāli nerēķinās raidlaiku pēc finanšu atdeves. "Ja tā tas būtu, tad Naba nebūtu Naba un Latvijai nebūtu Nabas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja