Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izveidots jauns LNSO podkāsts; to vadīs Andris Poga un Orests Silabriedis

Sākot no trešdienas, 22. aprīļa, divreiz mēnesī LNSO podkāstā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) galvenais diriģents Andris Poga, kā arī LNSO galvenais redaktors Orests Silabriedis aicinās uz sarunu viesi, kas nav saistīts ar mūzikas pasauli, lai aprunātos par mūziku, mākslu, filozofiju un pasauli kopumā.

Pirmajā epizodē sarunai pievienosies filozofs un publicists, žurnāla Rīgas Laiks autors Mārtiņš Vanags, lai apspriestu, kā mūsdienu sarežģītajā situācijā neuztraukties par lietām, ko nevaram ietekmēt, un kā tajā var palīdzēt māksla.

"Vēlējamies radīt platformu, kurā būtu iespējams ar mūzikas interesentiem aprunāties arī ārpus koncertzāles sienām un varbūt pat apmainīties viedokļiem. Andrim Pogam un man pašam mūzika ir ikdiena. Tādēļ runāt par mūziku šķiet dabīgi un nepieciešami. Bet vēlējāmies katrā epizodē iekļaut arī kādu ar mūzikas nozari nesaistītu cilvēku, kas varētu dalīties ar skatpunktiem, kas mums kā profesionāļiem, iespējams, neienāktu prātā. Sarunās saistīsim mūziku ar filozofiju, kino, literatūru un vizuālo mākslu. Cerams, arī mūsu klausītāji ieteiks kādu aplūkojamu tematu, ideju," saka LNSO galvenais redaktors Orests Silabriedis.

Šī brīža pašizolācijā cilvēki mēdz saskarties ar grūtsirdību, jo bieži vien nevar satikt savu ģimeni, draugus un baudīt ierasto ikdienas gaitu. Tajā skaitā – apmeklēt publiskus pasākumus un koncertus. Tomēr ir svarīgi saglabāt pozitīvu un harmonisku skatījumu uz dzīvi.

Pirmajā LNSO podkāstu epizodē tiks apskatīts, kā cilvēkus ietekmē mūzikas klausīšanās, it īpaši – ja tā notiek attālināti. Kā apieties ar emocijām, kā neuztraukties par neietekmējamo, kā tikt pie garīgas un dvēseliskas apskaidrības un  kāda loma tajā ir mākslai, tajā skaitā, mūzikai.

Pirmā LNSO podkāstu epizode klausītājiem būs pieejama trešdien, 22. aprīlī, plkst.11. To iespējams klausīties gan LNSO Spotify profilā, gan vietnē PodBean.

Informācijai par jaunākajām podkāsta epizodēm var sekot sekot līdzi LNSO Facebook profilā.

Top komentāri

ārprāc!
ā
Silabrieža muldēšana jau līdz kaklam no Radio Klasikas. vai tiešām nevarēja atrast kādu gudrāku?
Kurš ir no orķestra poda
K
KĀSTS? Un kur viņi kāsa līdz šim?
aslet
a
Paldies, diezgan labi iztiksim arī bez "Pogkāsta" - bez Dzīves nogurdinātā Silabrieža nopūtām un Pogiņa bernudārza spriedumiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja