Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Jaunais vilnis ir saviļņojis masu medijus ne vien Latvijā, bet arī ārpus tās robežām

“Ar svinīgu koncertu, kurā piedalījās festivāla mūza Alla Pugačova, [mūsu] pašu popmūzikas zvaigznes, no nežēlestības krievu televīzijas ēterā “izlaistā” Verka Serdjučka un pasaules rokmūzikas zvaigzne Džo Kokers, tika atklāts septītais starptautiskais popmūzikas izpildītāju konkurss Jaunais vilnis 2008,” portālā www.

mk.ru raksta pazīstamais krievu mūzikas žurnālists Artūrs Gasparjans. Savā rakstā viņš atzīmē, ka lielākajai daļai Jaunā viļņa dalībnieku vīzas noformēt ir kļuvis daudz grūtāk, jo “Latvija no parastas Eiropas Savienības valsts ir izsitusies Šengenas dalībvalstu izredzēto lokā”. Cenas, kas pēc A. Gasparjana vārdiem, ir “uzšāvušās līdz debesīm”, neiepriecina ne viesus, ne organizatorus, bet “brīvā prese un televīzija katru dienu [..], iznīcina valdību, uzdodot jautājumu: kurš vainīgs un ko darīt?” Tomēr šie apstākļi nevienu nav atturējuši no atbraukšanas uz festivālu. Tieši otrādi. To cilvēku skaits, kas vēlējušies piedalīties festivālā, kura “programma tradicionāli ir slavena ar daudzveidību”, izaudzis gandrīz divas reizes. Žurnālista A.Gasparjana vārdi iepriekšējās dienas rakstā, sagaidot Allu Pugačovu, ka viņa “kā vienmēr labā garastāvoklī [..] Skandāli – pēc tam”, izrādījušies pravietiski. Ne tikai attiecībā uz Allu. Viesnīcās nav vietas, neliksi taču šā gada Eirovīzijas otrās vietas ieguvējai Anija Lorakai “dzīvot teltī”, arī “krievu popmūzikas karalim” Filipam Kirkorovam bija problēmas ar pienācīgas apmešanās vietas atrašanu. Bet dzeltenais portāls life.ru saviem lasītājiem neliek vilties, ik pa laikam informējot par kādu mazu skandāliņu, piemēram, “Pribaltikas romantiskajā atmosfērā” Jaunā viļņa vadītājas Ksenija Sobčaka un Ļera Kudrjavceva nav varējušas “sadalīt” dziedātāju Sergeju Lazarevu.

Arī Baltkrievijā

Valsts prezidents Aleksandrs Lukašenko apsveicis Starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2008 dalībniekus un viesus ar tā atklāšanu, informē ziņu aģentūra BELTA. Pēc A.Lukašenko domām, šis unikālais radošais projekts ir iekarojis milzīgu autoritāti un atzinību, kļuvis par vienu no svarīgākajiem notikumiem pasaules kultūras dzīvē. “Pēdējo gadu laikā mūsu tautieši cienīgi pārstāv Baltkrieviju tik prestižās sacensībās,” teikts prezidenta apsveikumā. A.Lukašenko visiem konkursantiem novēlējis veiksmi un katram – “iegūt galveno balvu – daudz draugus, neaizmirstamus iespaidus un interesantas tikšanās uz Latvijas zemes”.

Bet Ukrainā...

Bet Ukrainā pagaidām viss mierīgi, kaut arī Ukrainas pārstāve Mika Ņūtone tiek uzskatīta par vienu no galvenajām šī konkursa favorītēm – tas nav nekāds pārsteigums, jo tradicionāli ukraiņu jaunie mākslinieki iegūst konkursā augstas vieta. Un tradicionāli ir arī tas, ka dzīve aizkulisēs ir ne mazāk interesanta, kā tas, kas notiek uz skatuves. Varbūt pat interesantāka…

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja