Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Jolantas Gulbes-Paškevičas Latvijas sajūtas

Maija sākumā notiks dziedātājas Jolantas Gulbes-Paškevičas koncerti Latvijas sajūtas, kuros klausītāji jaunās skaņās dzirdēs populāras latviešu tautasdziesmas un oriģināldziesmas no Raimonda Paula, Imanta Kalniņa un citu komponistu daiļrades, informēja koncertu organizatoru pārstāvis Rafails Balkins.

Programmas Latvijas sajūtas pamatā ir zviedru mūziķa, aranžētāja un komponista Hans Antehed personiska latviešu mūzikas un tautas dziesmu izlase un interpretācija, kura sastāv no dažādu laiku un žanru skaņdarbiem, kurus viņš iepazinis Latvijā. Pateicoties kora braucienam uz Jūrmalu 2000. gadā, Hans iemīlēja Latviju un latviešu mūziku, kā arī savu topošo sievu Inesi, kura vēlāk kļuva par viņa mūzu un ceļvedi latviešu kultūrā un sajūtās.

Atklājot šo jauno mūzikas un mīlestības pasauli, Hans sāka aranžēt latviešu dziesmas džeza manierē. Liktenis saveda Hansu ar mūziķiem Denisu Paškevicu, Jolantu Gulbi un Ievu Kerēvicu. Kopā 2011. gada pavasarī tika izdots mūzikas albums Latvian Sentiments, kas ticis nominēts Gada Balvai 2011 kategorijā Labākais instrumentālais, džeza, filmu vai teātra mūzikas albums 2011.

Savās Latvijas sajūtās koncertos dalīsies dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča, saksofona virtuozs Deniss Paškevičs un Hansa Anteheda Trio. Koncerti notiks dažādās Latvijas pilsētās: Skrīveru Kultūras centrā 30. aprīlī plkst. 19, Rīgas Lielajā ģildē 1. maijā plkst. 19, Kuldīgas kultūras centrā 2. maijā plkst. 19, Siguldas koncertzālē Baltais flīģelis 3. maijā plkst. 20 un Alūksnes Tautas namā 4. maijā plkst. 18.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un koncertu norises vietās

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja