Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 20. jūnijs
Rasa, Rasma, Maira

Kā ceļojums brīvdienās. Dzintaru koncertzāles vasaras sezonu atklāj Latvijas Radio bigbends un džezs

Sezonas piedāvājums ir daudzveidīgs – no džeza līdz operzvaigznēm un popmūzikas notikumiem, kuri vasaras trīs mēnešu gaitā piepildīs 82 dienas no 90 iespējamām.

Piedāvājumā būs gan pašas Dzintaru koncertzāles producētie notikumi, gan dažādu citu producentu sarūpētas mākslinieku uzstāšanās plašā žanru un stilu spektrā, tostarp gaidāma arī ikvasaras programma Elīna Garanča un draugi. "Kā ceļojums brīvdienās," šādi sezonu piesaka Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe.

Jau ir iesakņojusies tradīcija, ka Dzintaru koncertzāles vasaras sezonu atklāj Latvijas Radio bigbends. Šajā notikumā šovakar, 31. maijā, plkst. 20 kopā ar bigbendu uz skatuves būs Maestro Raimonds Pauls, Intars Busulis, Paula Saija, Rūta Dūduma-Ķirse un Raimonds Celms.

Vērienīgajā koncertā skanēs izlase no LR bigbenda pēdējo gadu spilgtākajām programmām, kas tapušas sadarbībā ar spožiem latviešu skatuves māksliniekiem. Pirmajā daļā bigbends muzicēs kopā ar Intaru Busuli, atskaņojot vīriešu vokālā džeza skaistākās melodijas no Frenka Sinatras repertuāra, džeza klasiķu Djūka Elingtona, Kola Portera skaņdarbus un popmūzikas zelta klasiku. Programmā arī leģendārā mutes harmonikas virtuoza Tūta Tīlemana, argentīniešu tango meistara Astora Pjacollas un brazīliešu mūzikas ikonas Ivana Linsa kompozīcijas.

Intars Busulis uz Dzintaru koncertzāles skatuves izpildījis daudz Raimonda Paula dziesmu, bet šoreiz gaidāma viņa atgriešanās pie sen nedziedātiem džeza standartiem. Pazīstamā mūziķa karjera savulaik aizsākās ar uzvaru džeza mūzikas jauno izpildītāju konkursā Sony Jazz Stage (2004). "Pēc tam es kādus gadus braukāju pa festivāliem, dziedot džeza standartus, bet nu neesmu to darījis jau padsmit gadu. Šī būs mana atgriešanās evergrīnos," atklāj Intars Busulis, piebilstot, ka kopā ar Raimondu Paulu šoreiz gan viņš nebūšot nevienā dziesmā. Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanas koncerta otrajā daļā skanēs Raimonda Paula mūzika ar pašu Maestro pie klavierēm, atskaņojot viņa teātra mūzikas fragmentus – dziesmas no izrādēm Māsa Kerija, Kabīrijas naktis, Nāc pie puikām! un instrumentālās mūzikas popūrijus. LR bigbendam un Raimondam Paulam pievienosies dziedošais aktieris Raimonds Celms, dziedātāja Rūta Dūduma-Ķirse un Maestro jaunā zvaigzne – dziedātāja Paula Saija. Intars Busulis šovasar Dzintaru koncertzālē atgriezīsies arī 18. augustā, kopā ar savu Abonementa orķestri noslēdzot koncertturneju Spēlē savā burvju flautā. "Daudz mūzikas, daudz prieka, daudz izklaides, stulbi joki un dziesmas no mūsu jaunā albuma, kas tā arī saucas," Intars Busulis komentē augusta koncerta saturu. Savukārt LR bigbendu uz šīs skatuves vēl dzirdēsim arī 20. jūnijā kopā ar kubiešu mūziķiem. "Tas ir krāsains, eksotisks projekts kopā ar Grammy balvas nominanti, dziedātāju Daimē Arosenu un Parīzē rezidējošo dāņu izcelsmes vijolnieci Lini Krusi, kura ir šī projekta idejas autore un meistarīga aranžētāja. Pievienosies arī kubiešu perkusionists Jaroldi Obrē Roblē," atklāj bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags.

Galvenais un apjomīgākais no Dzintaru koncertzāles organizētajiem notikumiem ir ikgadējais Jūrmalas festivāls, kas notiks 13. līdz 20. jūlijam. Gaidāms jau 24. Starptautiskais Baleta festivāls, bet jau no 4. līdz 9. jūnijam Dzintaru Mazo koncertzāli pieskandinās 42. Starptautiskais Hansa Gabora Belvederes jauno operas solistu konkurss.

Vairāk informācijas: www.dzintarukoncertzale.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja