Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kādreizējam LNSO mākslinieciskajam vadītājam Vasilijam Sinaiskim piešķirs goda diriģenta titulu

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) kādreizējam vadītājam Vasilijam Sinaiskim 3.novembrī tiks piešķirts LNSO goda diriģenta tituls, aģentūru LETA informēja orķestra pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Viņa sacīja, ka Sinaiska vadībā no 1975. līdz 1987.gadam būtiski mainījās LNSO spēles kvalitāte un paplašinājās tā koncertdarbības lauks ārpus Latvijas teritorijas. Orķestris ieguva jaunu skanējumu un jaunus tehniskos un mākslinieciskos impulsus. Sinaiskis veicināja vairāku Latvijas komponistu jaundarbu tapšanu un diriģēja to pirmatskaņojumus.

Goda diriģenta jeb conductor emeritus titulu Sinaiskis saņems pateicībā par visu, ko savulaik darīja Latvijas simfoniskā lauka un latviešu mūzikas kopšanā. Šo titulu orķestri visā pasaulē mēdz piešķirt saviem kādreizējiem mākslinieciskajiem vadītājiem par īpašiem nopelniem ilggadējas sadarbības laikā.

Par godu šim notikumam 3.novembrī Lielajā ģildē plkst.19 LNSO Sinaiska vadībā atskaņos koncertu Elgars un Enigma, kam diriģents izvēlējies angļu komponista Edvarda Elgara opusu Enigma, kā arī latviešu simfoniju meistara Jāņa Ivanova 21.Simfoniju. Savukārt no krievu mūzikas programmā iekļauts Sergeja Prokofjeva spilgtais Pirmais klavierkoncerts, kurā pirmoreiz Rīgā varēs dzirdēt kubiešu pianistu Horhi Gonsalesu Buahasanu.

"Buahasans ir viens no spilgtākajiem jaunās paaudzes pianistiem. 2015.gadā viņš Bādkisingenes mūzikas festivāla KlavierOlymp konkursā ieguva augstāko apbalvojumu, kā arī skatītāju balvu. Pēc šī sasnieguma viņš saņēma uzaicinājumu uzstāties Bādkisingenes 2016.gada festivālā kopā ar Marseļas filharmonijas orķestri un diriģentu Lourensu Fosteru, muzicēt Bēthovena festivālā Bonnā, koncertēt Pekinas Lielajā Nacionālajā teātrī un Minhenes Herkulesa zālē," sacīja Dižbite-Svarinska.

Savas karjeras laikā Buahasans sniedzis koncertus koncertos Kubā, Beļģijā, Francijā, Vācijā, Zviedrijā un Nīderlandē. Viņš uzstājies arī Plejēla zālē Parīzes filharmonijā, atskaņojot Šopēna prelūdiju Orchestre de Paris koncertciklā Preludes. 2015.gada aprīlī Boriss Berezovskis kopā ar Anrī Demarketu aicināja Buahasanu veidot kopīgu koncertu Luī Vitona fonda auditorijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja