Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

KDi lasi: Kādam mācītājam bija trīs dēli

Viena no visvairāk pieprasītajām mūsdienu rokgrupām Kings of Leon drīz ar savām dziesmām pieskandinās Eiropas kultūras galvaspilsētu

Varētu gribēt, protams, vairāk, tomēr katru gadu Mežaparka estrādē notiek vidēji viens slavenu un joprojām aktuālu popmūzikas mākslinieku koncerts, un šogad tas gods ir ilgi šeit jau gaidītajiem Kings of Leon mūziķiem. Turklāt koncerts grupai ir vienīgais šajā reģionā, un lielākā daļa biļešu tiek pārdota Igaunijā, Lietuvā, Somijā, Krievijā un Baltkrievijā.

Rauj dvēseli ārā

Ir vairāki iemesli, kas Nešvilā ASV izveidoto grupu Kings of Leon dara īpašu. Viens no tiem – Kings of Leon ir ģimenes grupa, kurā spēlē trīs brāļi un viņu brālēns, bet šis iemesls noteikti nav galvenais. Viņos ir tā hipijlaika enerģija, kuras daudzām mūsdienu wannabe rokgrupām pietrūkst, jo tā aizstāta ar mūsdienu studijas aprīkojuma iespējām. Grupa izceļas ar savu juteklisko saspēli ierakstos, kāda noteikti nebūtu iespējama, ja instrumenti tiktu ieskaņoti pa vienam, kā tas mūsdienās studijās lielākoties tiek darīts, lai visu varētu pielabot līdz pēdējam sīkumam, ja kādam dalībniekam kaut kas neizdodas. Bet kāpēc, pie velna, lai neizdotos, ja mūziķis savu instrumentu ir apguvis un jūt to? Tāpēc Kings of Leon skanējums ir tik dzīvs, kāds tas bija 60.–70. gadu mijas hipijlaiku rokgrupām, kaut vai tām pašām visvairāk pazīstamajām – Led Zeppelin un Black Sabbath.

Vēl viens Kings of Leon trumpis – grupas dziedātājam Kalebam ir izteikti vīrišķīga balss, kas mūsdienu jauno mūziķu vidū ir retums. 

Ulda Rudaka rakstu par ASV rokgrupu Kings of Leon lasi 19.jūnija KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja