Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Klarnešu kvartets "Quattro Differente" ar domubiedriem koncertā atskaņos dzeju un mūziku Latvijai

"Mēs paliekam šeit!" -  šāds nosaukums ir koncertam, kuru klarnešu kvartets "Quattro Differente" šo sestdien, 10.jūlijā plkst.17 sniegs Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē. Šis koncerts būs veltīts mūsu zemei  - Latvijai, informēja kvarteta mūziķe Marina Vidmonte.Klarnešu kvarteta "Quattro Differente" mūziķi Guntars Gedroics, Kristaps Kitners, Marina Vidmonte un Česlavs Grods šajā koncertā muzicēs kopā ar pianisti Diānu Zandbergu, dziedātāju Gunitu Sakniņu un Inese Kinēna, kura lasīs G.

KRauleres, A.Eglīša, D.Avotiņas un D.Bitēnas- Sirmās dzeju. "Dzimtenes mīlestība par spīti mūsu sarežģītajam laikam apvienoja mūs stiprā komandā, lai aicinātu cilvēkus mīlēt visu, kas saistīts ar Latviju un it īpaši tās kultūru," paskaidroja M.Vidmonte. Ne velti koncerta pamatā mākslinieki likuši dzeju un dziesmu kā latviešu tautas identitātes zīmi. Pēc mūziķes stāstītā, koncerta sākumā dominēs modernās latviešu mūzika,  savukārt otrajā pusē skanēs arī ārzemju komponistu skaņdarbi, simbolizējot Latvijas atvērtību pasaulei. "Atcerēsimies arī tautas kara gaitas un zaudējumus un caur vācu komponista Hansa Joahima Marksa metamorfozi par korāļa "Dievs Kungs ir mūsu stiprā pils" tēmu aicināsim domāt par garīgām lietām kas vieno pasaules cilvēkus," stāstīja M.Vidmonte, norādot ka šī komponista daiļrades klātbūtne ir kā simbols karojošo tautu miera izlīgumam, jo pats komponists otrā pasaules kara beigas sagaidījis Latvijā.Programmā gaidāmi vairāki Latvijas un pasaules pirmatskaņojumi, jo komponisti bijuši atsaucīgi koncerta patriotiskajai idejai, radot mūsu zemes gleznojumus skaņās. Selgas Mences speciāli sacerējusi divas "Jūras dziesmas". Jūru savā jaundarbā gleznojusi arī Solveiga Selga.  Pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos arī Anitras Tumševicas klavierdarbs "Diānas dziesma. Spāņu mežģīnes," kas sakņots spāņu tautas dziesmās un dejās un tapis pianistei Diānai Zandbergai, kura ilgāku laiku pilnveidojusi meistarību Spānijā. Pianistes izpildījumā skanēs arī Amerikas latviešu komponistes Daces Aperānes Trīs noktirnes un Jāņa Zandberga klavierdarba "Zapateado en Fa" pirmatskaņojums. (Šī darba tapšanai komponistu iedvesmojusi flamenko kultūra.)Gunitas Sakņiņa dziedās trīs Armanda Mihailova dziesmas, pozitīvai izskaņai koncerta noslēgumā izraudzīts pašas kvarteta klarnetistes Marinas Vidmontes sacerētais "Dzīves Tango" un Ērika Ešenvalda "Aicinājums" - dziesma balsij, klavierēm un klarnetēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nenoskaidrotas ciešanas. JRT izrādes Verters recenzija

Jaunā Rīgas teātra izrādes Verters uztveri būtiski apgrūtina apstāklis, ka no plašā impulsu aisberga, kas radoši nodarbinājis režisores Kristīnes Vītolas prātu, līdz ūdens virskārtai, proti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja