Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Klausies blūzu, dejo un baudi dzīvi! Ropažos notiks jau septītais R&B Blues festivāls

Jau septīto gadu labas mūzikas cienītāji tiek aicināti uz starptautisko festivālu R&B Blues, kas Ropažos, Lielās Juglas krastā, pulcē dažādu valstu mūziķus un publiku, kura novērtē kvalitatīvu atpūtu. Šajā lieliskajā vietā baudīt mūziku brīvdabā varēs jau šo sestdien, 10. jūnijā. Festivāla hedlaineri būs Dānijas blūza un fanka meistari Chris Grey & BlueSpand. Viesosies arī Polijas un ASV kopprojekts Wild Flame, kā arī pašmāju blūza zvaigznes Latvian Blues Band un kolorītie Rahu The Fool. Baudot mūzikas daudzveidību Ropažu muižas parkā, varēs arī dejot.

"Te roku rokā ir brīnišķīgā vieta un atmosfēra, laba mūzika un dejošana, gardi grilēti ēdieni un spirdzinoši dzērieni," Latvian Blues Band mūziķis un festivāla organizētājs Jānis Bukovskis sola superīgu dienu. Priecādamies par Ropažu pašvaldības finansiālo atbalstu un to, ka skatītāju vidū ik gadu redzamas arvien jaunas sejas, viņš palepojas, ka festivālā iepriekšējās vasarās viesojušies mākslinieki gan no Āfrikas, gan no ASV un no visas Eiropas. "Senu ozolu ieskautais Ropažu Kultūras un izglītības centra iekšpagalms Lielās Juglas krastā pārtop par blūza Meku, un šajā Latvijā vienīgajā blūza festivālā man ir sajūta, it kā es būtu Ņūorleānā vai Memfisā, Misisipi upes krastā," stāsta Jānis Bukovskis. Viņš aicina ņemt līdzi sēžamrīkus, lai ikviens, klausoties mūziķu uzstāšanos, var iekārtoties, kur tīk.

Ieeja festivālā jau no plkst. 16.00, un tas turpināsies līdz pat vieniem naktī. Plkst. 17.00 uzstāsies Rahu The Fool, plkst. 18.00 – Wild Flame, plkst. 20.30 – Latvian Blues Band, plkst. 22.30 – Chris Grey & BlueSpand. "Katru gadu cenšos parādīt plašu daudzveidību. Klausītājiem ļoti patīk bluegrass grupa Rahu The Fool, kas paši sevi dēvē par čigāniskiem stāstniekiem. Wild Flame orientēti uz Čikāgas blūza piesitienu, un viņu soliste ir ārkārtīgi ekspresīvā vokāliste Adeama Valkoviaka. Īpašu programmu sagatavojis Latvian Blues Band ar lielo pūtēju sekciju. Mūsu šāgada galvenie mākslinieki – Dānijas blūza un fanka apvienība Chris Grey & BlueSpand – ir vieni no Eiropā pazīstamākajiem un pieprasītākajiem meistariem. Tas, ko šis trio spēj izdarīt uz skatuves, brīžiem šķiet sešu cilvēku veikums. Viņu skanējums, meistarība un atraktivitāte ir vienkārši fenomenāla," atklāj Jānis Bukovskis.

Biļetes tirgo Aula.lv, un to cena iepriekšpārdošanā ir 25 eiro, savukārt festivāla dienā – 30 eiro. Bērniem līdz 16 gadu vecumam vecāku pavadībā ieeja ir bez maksas.

Aktuālā informācija – www.rbbluesfestival.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja