Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Koncertā "Rock’n’Opera" pārlapos latviešu rokoperas vēsturi

Latviešu rokoperu koncertā "Rock'n'Opera" ceturtdien, 7.aprīlī plkst.19 Lielajā ģildē profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" muzicēs diriģenta Raita Ašmaņa vadībā kopā ar solistiem Anci Krauzi, Anniju Putniņu, Zigfrīdu Muktupāvelu un Daumantu Kalniņu. Skanējumu kuplinās kamerkoris "Ave Sol" – informēja orķestra mārketinga speciāliste Ilze Miķelsone.

Koncerts "Rock'n'Opera" dos ieskatu latviešu rokoperu vēsturē Pirmajā daļā orķestris "Rīga", kamerkoris "Ave Sol" un populārie dziedātāji – Ance Krauze, Zigfrīds Muktupāvels un Daumants Kalniņš izpildīs fragmentus no Jāņa Lūsēna un dzejnieces Māras Zālītes kopdarba - Mistērijas par sapni un īstenību "Sapnis un mīlestība", kas tika nodots publikas vērtējumam 2003. gadā Doma laukumā sakarā ar referendumu par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā. Orķestra un kora izpildījumā skanēs arī fragmenti no pirmās latviešu rokoperas "Ei, jūs tur". Kā atgādināja I. Miķelsone, šī rokopera ir komponista Imanta Kalniņa un dzejnieka Viktora Kalniņa (Vika) kopdarbs, kas pirmatskaņojumu piedzīvoja 1984. gadā ar Ievu Akurāteri (Keitī) un Raimondu Bartašēviču (Viņš) galvenajās lomās, ar leģendārās rokgrupas "Pērkons" un kamerkora "Ave Sol" piedalīšanos. 

Koncerta otrajā daļā izskanēs komponista Zigmāra Liepiņa un dzejnieces Māras Zālītes rokoperas "Lāčplēsis" fragmenti. Tā sacerēta un pirmatskaņota Trešās atmodas laikā 1988. Gadā. Šīs rokoperas dziedājumi kļuva tautā ļoti iemīļoti. Rokoperas oriģināluzvedumā Zigfrīds Muktupāvels dziedāja Līkcepures lomu, bet šoreiz izdziedās Lāčplēša solodziedājumus un duetus ar Laimdotu – Anniju Putniņu. Lielvārža muzikālajā tēlā iejutīsies Daumants Kalniņš. Pirmo reizi pārlikumā pūtēju orķestrim skanēs tautā iemīļotie rokoperas fragmenti – "Uz krustcelēm", "Tu raudi", "Tas ir laiks", "Latvju zeme vaļā stāv", "Atgriešanās", uzsvēra I. Miķelsone. Rokoperu koncerts notiek orķestra "Rīga" rīkotā pavasara festivāla "Windstream," ietvaros.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta vietnē par Ls 3 – Ls 10, Pensionāriem un studentiem — ar atlaidi, uzrādot apliecību. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Klajā nācis Chris Noah jaunākais singls un albums

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies, kas radīts 80. gadu popmūzikas stilā. Sony Music Entertainment paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja