Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Koncertzālē Lielais dzintars uzstāsies Liepājas Simfoniskais orķestris un Instrumenti

30. novembrī plkst. 18 koncertzālē Lielais dzintars satiksies divi spilgti latviešu jaunās paaudzes mūziķi - Reinis Sējāns un Jānis Šipkēvics - un Liepājas Simfoniskais orķestris, kas veidojis ne vienu vien programmu kopā ar Latvijā populāriem rokmūziķiem un grupām, informēja LSO pārstāve.

Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar grupas Instrumenti mūziķiem pirms diviem gadiem ar lieliem panākumiem koncertēja Cēsīs. "Tas bija interesants sadarbības projekts. Nolēmām arī kurzemniekiem dāvāt iespēju to piedzīvot. Varēs izbaudīt šo abu mūziķu individuālās daiļrades – vienā daļā Reiņa Sējāna mūzika, savukārt otrā Jāņa Šipkēvica skaņdarbi un viņa aranžētās Imanta Kalniņa dziesmas, ko viņš dzied tādā kamerīgā noskaņā, kas ir vienkārši pasakaini! Bet koncerta beigās viņi abi satiksies arī Instrumentu hitos,” saka Uldis Lipskis, Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs.

Koncerta programmā starp Reiņa Sējāna skaņdarbiem skanēs arī viņa radītā mūzika no 2016. gadā tapušā baleta viencēliena Vārna. Koncerta noslēgumā simfoniskā orķestra ietērpā atklāsies Reiņa un Jāņa kopprojekta Instrumenti skaņdarbi. Pie diriģenta pults šajā vakarā stāsies Kaspars Ādamsons.

"Jau pirms diviem gadiem, kad sākām gatavot šo koncertprogrammu, bija sajūta, ka paveiktais kopdarbs ir tā vērts, lai tiktu atkārtots un sasniegtu plašāku klausītāju loku. Pēc koncerta Cēsīs šī pārliecība tikai auga, tāpēc patiess prieks par koncertu Liepājas simfoniskie INSTRUMENTI, kas savu pirmatskaņojumu piedzīvos arī Liepājā. Man vienmēr ir bijis aizraujoši sadarboties ar Liepājas Simfonisko orķestri, tāpēc ar patīkamām sajūtām gaidu mūsu atkalredzēšanos. Grupas Instrumenti paveiktajam sekoju līdzi kopš tās izveidošanās brīža un uzskatu, ka viņu paveiktais ir kas spilgts un unikāls ne tikai Latvijas kontekstā. Šajā koncertā mums būs iespēja ielūkoties katrā no Instrumentu puišu muzikālajām sejām, jo dzirdēsim arī daļu no tās mūzikas, kas tapusi abiem atsevišķi veidojot savus projektus un autorprogrammas," saka Kaspars Ādamsons.

Biļetes pieejamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja