Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Kopenhāgenas pašvaldības skolēnu pūtēju orķestris dodas koncerttūrē pa Latviju

Līdz 10. jūlijam Kopenhāgenas pašvaldības skolēnu orķestris viesosies Latvijā ar koncertiem - Salacgrīvā (8.jūlijā), Aizputē un Pāvilostā (9.jūlijā) un Liepājā (10.jūlijā), informēja Dānijas Kultūras institūta pārstāve Ilva Sinkēviča.

Kopenhāgenas pašvaldības skolēnu orķestris (KKSO) ir ar senu vēsturi – tas dibināts jau 1955. gadā un šobrīd vieno ap 40 jauniešu vecumā no 12-25 gadiem, kas apguvuši kādu pūšamo vai sitamo mūzikas instrumentu spēli Kopenhāgenas pašvaldības Mūzikas skolā. KKSO veidošanas ideja radās Benijam Bertelsenam Pedersenam un Pīteram Doičam, kuri nolēma izveidot orķestri, kurā spēlētu jaunieši no vietējās pašvaldības skolām. Daudzus gadus orķestris bija neatkarīga pašvaldības struktūrvienība, līdz 1991. gadā tas kļuva par Kopenhāgenas Mūzikas skolas neatņemamu sastāvdaļu. Lielākais orķestrantu skaits ir bijis 104 dalībnieki, no kuriem liela daļa joprojām ir aktīvi un atpazīstami mūzikas dzīves noteicēji šodienas Kopenhāgenas kultūras dzīvē.

Orķestra pirmais diriģents Pīters Doičs ir pazīstams filmu mūzikas komonists, kā arī Dānijas Jauniešu Simfoniskā orķestra diriģents un kopā ar Beniju Bertelsenu Petersenu, kas orķestri vadīja līdz pat 1996. gadam, ir izveidojuši orķestra muzikālo repertuāru gana plašu un interesantu, aranžējot daudz atpazīstamu skaņražu darbus, kā arī sacerot oriģinālskaņdarbus. 

Šobrīd orķestri vada Jonas Vīgo Pedersens – izcils trombonists, aktīvs diriģents, mūzikas un instrumentu spēles pasniedzējs, neskaitāmu ansambļu, orķestru, koru un bigbendu vadītājs. Absolvējis Dānijas Karalisko Mūzikas akadēmiju un Sibeliusa Akadēmiju Helsinkos. 

Ik vasaru orķestris dodas koncerttūrēs pa Eiropas valstīm un priecē klausītājus ar savu vitālo mūzikas programmu. 

Salacgrīvā Lutērāņu baznīcas laukumā 8. jūlijā plkst. 12, Pāvilostā 9. jūlijā plkst. 13, Aizputē 9. jūlijā plkst. 19 un Liepājā pie Latviešu Biedrības nama 10. jūlijā plkst. 12.  

Ieeja koncertos bez maksas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paldies par patiesību! Aktrisi Rasmu Garni pieminot

Viņu varētu būt gleznojis Valdemārs Tone. Arī Nacionālā teātra aktrisei Rasmai Garnei piemita īpašā, latviešu sievietei raksturīgā emocionalitāte un gaišā pievilcība, kas gleznotāju tā vald...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja