Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Koris Maska uzvar prestižā starptautiskā kormūzikas konkursā Ziemeļīrijā

Mārupes novada jauktais koris Maska izcīnījis uzvaru starptautiskā kormūzikas festivālā City of Derry International Choir Festival Ziemeļīrijā, sīvā cīņā pārspējot augsta līmeņa korus no Norvēģijas, Šveices, Lielbritānijas un citām valstīm. Festivāls notika no 19. līdz 22. oktobrim Ziemeļīrijas pilsētā Derijā, informēja kora pārstāvji.

Koris Maska mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Jāņa Ozola vadībā izpildīja četrus dažādas sarežģītības līmeņu skaņdarbus, lai demonstrētu spēju izpildīt dažādu žanru mūziku. Vislielākās publikas ovācijas un žūrijas vērtējumu izpelnījās latviešu komponista Ērika Ešenvalda skaņdarba Ainava ar ganiem izpildījums.

Jānis Ozols: "Kā jau tas vairākkārtīgi ir pierādījies, tieši latviešu kormūzika turpina pārsteigt pasauli. Ērika Ešenvalda mūzika vispatiesāk, emocionālāk un vissirsnīgāk izskan tieši latviešu izpildījumā. Ļoti priecājamies par mums doto iespēju iepazīstināt starptautisko kormūzikas pasauli gan ar kori Maska, gan arī ar augstvērtīgu Latvijas kormūziku. Protams, esam neizsakāmi laimīgi par izcīnīto uzvaru šajā prestižajā konkursā."

Derijas starptautiskais kormūzikas festivāls šogad notika jau desmito reizi. Tas kļuvis par ļoti nozīmīgu notikumu Ziemeļīrijas muzikālajā dzīvē, kā arī ir vienīgais šāda veida starptautiskais kormūzikas festivāls visā Apvienotajā karalistē. Nedēļu garais festivāls ir kormūzikas svētki, kas piedāvā pasaulslavenu vokālo grupu uzstāšanos, vietējo un starptautisko kormūzikas konkursu, mūzikas meistarklases, izglītojošus pasākumus koru diriģentiem un dziedātājiem, kā arī koncertus ievērojamās vietās Derijas un tuvākās apkārtnes iedzīvotājiem. Festivālā katru gadu piedalās vairāk nekā 60 koru no visas pasaules.

Nedēļas garo koncerttūri Ziemeļīrijā un Īrijā koris noslēdza, koncertējot kopā ar Īrijas latviešu koriem eLVē un LA`IR. Dublinā notiekošais koncerts pulcēja latviešu kormūzikas cienītājus, lai ne tikai klausītos kora Maska sniegumu, bet arī kopā sadziedātos, izpildot šī gada Dziesmu svētku iecienītākās dziesmas.

Koris Maska ir viens no visaugstāk novērtētajiem amatieru koriem Latvijā, kas ieņem nozīmīgu lomu latviešu kormūzikas tradīciju attīstīšanā un popularizēšanā. Koris tika dibināts 2000. gadā, tā dibinātājs, diriģents un mākslinieciskais vadītājs ir Jānis Ozols. Kora unikalitāte ir spēja izpildīt dažādu žanru mūziku, sākot ar kormūzikas klasiku un beidzot ar pasaulē populāru popmūziku. Kora sniegums augstu novērtēts nozīmīgos kormūzikas konkursos un festivālos Japānā, Austrālijā, Itālijā, Spānijā un citur.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja