Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Krievijas pianists Ļahovskis un amerikāņu diriģents Milanovs muzicēs ar LNSO

Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra cikla Krievu mūzikas pērles koncertā 15. aprīlī solists būs Rīgas publikas iemīļotā Krievijas pianisma zvaigzne Antons Ļahovskis, bet pie diriģenta pults pirmoreiz viesosies jaunais un daudzsološais diriģents no ASV Rosens Milanovs. Koncerts sāksies plkst.19 un programmā skanēs Pētera Čaikovska Otrais koncerts klavierēm ar orķestri Sol mažorā un Sergeja Rahmaņinova svīta Simfoniskās dejas, informēja LNSO komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.

Būdams izcils klavieru virtuozs, Antons Ļahovskis ir daudz uzstājies gan Eiropā, gan Amerikā. Viņa repertuārā ir virkne Mocarta, Bēthovena, Lista, Čaikovska un Prokofjeva klavierkoncertu. Kā solists viņš uzstājies ar vairākiem pasaules labākajiem orķestriem, tai skaitā, ar Sanktpēterburgas filharmonisko orķestri.

Antons Ļahovskis ir dažādu starptautisko konkursu laureāts. To vidū ir Emanuela Durlē konkurss Antverpenē (1996), Londonas pianistu, duetu un ansambļu konkurss (1998), Starptautiskā jauno koncertmākslinieku noklausīšanās Ņujorkā (1999), festivāls „Gada virtuozi 2000” Sanktpēterburgā, Žaka Sāmuela Starpkoledžu pianistu konkurss Londonā, 2001. un 4. Starptautiskais Prokofjeva konkurss Sanktpēterburgā, ka arī Jāzepa Vītola 5. Starptautiskais pianistu konkurss Rīgā, kur viņš ieguva konkursa Galveno balvu un īpašā favorīta balvu no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra. Pašreiz pianists mācās doktorantūrā Londonā apvienotajā Pilsētas universitātes un Gildholas mūzikas un drāmas skolas kursā pie profesores Džoanas Hevilas.

Rosens Milanovs ir izcilā Filadelfijas simfoniskā orķestra otrais diriģents. Laikraksts “The Seattle Times” 2009. gada februārī par viņu atzina: „Viens no daudzsološākajiem jaunās paaudzes diriģentiem”. Pagājušajā sezonā diriģents debitēja Prinstonas simfoniskā orķestra muzikālā vadītāja amatā,  pirmoreiz uzstājās ar Honkongas filharmonisko orķestri, Astūrijas provinces simfonisko orķestri (Spānija) un diriģēja operas „Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta” izrādes Berlīnes Komiskajā operā, bet Zviedrijas Karaliskajā operā diriģēja Hendeļa „Mesijas” baleta versijas iestudējumu.

Īpaša diriģents aktivitāte ir atbalsts jaunatnes mūzikai – viņš ir gan Jaunā simfoniskā orķestra (privāts jauniešu orķestris viņa dzimtajā pilsētā Sofijā), gan orķestra Symphony In C (viens no vadošajiem ASV profesionālajiem treniņorķestriem) muzikālais vadītājs; regulāri diriģē operu iestudējumus Kērtisa mūzikas institūtā, uzstājas Ņujorkas Kārnegija zālē LinkUP! programmā, ko atbalsta un Veila mūzikas institūts. Viņš vadījis arī Austrālijas un Jaunzēlandes Jauniešu orķestru turnejas, Aspenas kamerorķestri un Čikāgas Jauniešu orķestri.

Ārpus ASV diriģents sadarbojies arī ar BBC simfonisko orķestri, Roterdamas filharmonisko orķestri, Skotijas kamerorķestri, Romāņu Šveices orķestri un Skotijas Karalisko nacionālo simfonisko orķestri. Viņš regulāri dodas turnejās arī uz Tālajiem Austrumiem. Viņš saņēmis Bulgārijas Kultūras ministrijas balvu par īpašo ieguldījumu Bulgārijas kultūrā, kā arī 2005. gadā izvēlēts par Bulgārijas gada mūziķi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Klajā nācis Chris Noah jaunākais singls un albums

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies, kas radīts 80. gadu popmūzikas stilā. Sony Music Entertainment paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja