Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Latviešu komponistu jaundarbi piedzīvos pirmatskaņojumu Minhenē

11. un 12. decembrī Gētes institūta iniciētā projekta No kurienes? Uz kurieni? – Mīti, nācija, identitātes ietvaros Minhenē Muffathallē atskaņojumu piedzīvos vairāki latviešu komponistu jaundarbi. Koncerti norisināsies kā daļa no koncertcikla musica viva, ko producē Bavārijas radio.

11.decembra vakarā Latviju pārstāvēs Kristaps Pētersons ar skaņdarbu Money (2012). Savukārt 12. decembra koncertā skanēs Andra Dzenīša kompozīcija deviņās daļās Latvian Cookbook (2012) un Jāņa Petraškeviča skaņdarbs Darkroom (2012). Līdzās latviešu komponistu darbiem koncertā būs dzirdami kompozīciju pirmatskaņojumi, ko radījuši komponisti no Slovēnijas, Polijas, Ungārijas un Čehijas.

Visas kompozīcijas, kas tapuši projekta No kurienes? Uz kurieni? – Mīti, nācija, identitātes ietvaros, atskaņos Gētes institūta sadarbības partneris - starptautiskais solistu ansamblis Ensemble Modern diriģenta Pētera Etvoša (Peter Eötvös) vadībā.

Projekta No kurienes? Uz kurieni? – Mīti, nācija, identitātes gaitā tika apzināti Centrālās un Austrumeiropas (Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Čehijas, Ungārijas, Slovēnijas, Slovākijas) mūzikas dzīves pazinēji un pēc viņu ieteikuma divdesmit astoņi jauni komponisti no minētajām valstīm 2011. gada maijā tika aicināti piedalīties praktiskajā seminārā pie Ensemble Modern Frankfurtē.

Seminārā tika dota iespēja katram ielūgtajam komponistam iepazīstināt ar savu jau sacerēto skaņdarbu, kā arī iesaistīties diskusijās par tēmu "Nācija, mīti un identitātes" Centrālās un Austrumeiropas valstīs.

Tam sekojošā konkursa ietvaros komponistu iesniegtie individuālie projektu uzmetumi tika nodoti žūrijas vērtējumam, kas rezultējās ar astoņu kompozīciju pasūtījumiem.

11. un 12. decembra programmu būs iespējams dzirdēt arī citviet Eiropā 2013. gadā: februāra sākumā Frankfurtē, septembrī Varšavā, oktobrī Budapeštā  un Rīgā.

Seminārā tika dota iespēja katram ielūgtajam komponistam iepazīstināt ar savu jau sacerēto skaņdarbu, kā arī iesaistīties diskusijās par tēmu nācija, mīti un identitātes Centrālās un Austrumeiropas valstīs. Tam sekojošā konkursa ietvaros komponistu iesniegtie individuālie projektu uzmetumi tika nodoti žūrijas vērtējumam, kas rezultējās ar astoņu kompozīciju pasūtījumiem.

11. un 12. decembrī programmu būs iespējams dzirdēt arī citviet Eiropā: Frankfurtē 2.2.2013-3.2.2013, Budapeštā 11.10.2013-12.10.2013, Varšavā 22.9.2013-23.9.2013, kā arī Rīgā 4.10.2013-5.10.2013.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja