Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvija jau trīspadsmito reizi piedalās pasaules mūzikas gadatirgū WOMEX

Jau trīspadsmito reizi Latvijas tradicionālās, folkmūzikas un etniskās mūzikas pārstāvji un mūzikas izdevēji piedalīsies lielākajā pasaules mūzikas (world music) industrijas notikumā – WOMEX (World Music Expo), kas šogad no 24. līdz 28. oktobrim notiek Spānijai piederošo Kanāriju salu pilsētā Laspalmasā de Grankanārija, informēja Latvijas Mūzikas informācijas centra pārstāve Ināra Jakubone.

Latvijas stendu WOMEX gadatirgū jau trīspadsmito reizi ierīko Latvijas Mūzikas informācijas centrs (LMIC), kas speciāli gadatirgum sagatavojis tautas mūzikas ierakstu izlasi Native Music. Traditional / Folk / World-music/ Latvia.

Šī gada izlases koncepcijas autore ir etnomuzikoloģe Lauma Bērza, un tajā ir iekļauti grupu Tarkšķi, Auļi, Tautumeitas, Rāva, Skandinieki, Lata Donga, Stanislav Yudin & Asnate Rancāne, Dziesmu Dance, Saucējas, Atzele, Jauno Jāņu Orķestris, Brāļi un Māsas, Raxtu Raxti, Iļģi un Kanisaifa ieraksti. Albuma noformējumā izmantotas Iecavas bērnu un jauniešu folkloras kopas Tarkšķi fotogrāfijas.

WOMEX šogad klātienē būs pārstāvētas grupas Auļi, Tautumeitas, Rahu the Fool, Iļģi un Saucējas, kā arī kultūras menedžmenta centrs Lauska un etnofestivāls Sviests.

“WOMEX ir lieliska iespēja gan piepildīt sen lolotas ieceres satikt kāda festivāla organizētājus, mūzikas izdevējus vai domubiedrus no citām mūzikas grupām, gan arī nejaušu tikšanos un radošu ideju dzimšanas vieta,” stāsta grupu Tautumeitas un Rahu the Fool dalībniece etnomuzikoloģe Lauma Bērza, kas Latvijas delegāciju izstādē vada jau trešo gadu.

“Tā pērn izstādē satiku Vācijas mūzikas izdevniecības CPL Music vadītāju Kristianu Plīfki (Christian Pliefke), kurš ieinteresējās par mūsu tautas mūziku, un sadarbībā ar Lauskas vadītāju Dainu Zalāni Vācijā šogad tika izdots Latvijas tautas mūzikas dubultalbums Folk & great tunes from Latvia. Tajā pārstāvētas 22 Latvijas tautas mūzikas grupas. WOMEX dod iespēju Latvijas vārdam un mūziķiem izskanēt plašāk pasaulē, kā arī atvest pie mums citu valstu pasaules mūzikas pērles un veidot kopīgus projektus.”

WOMEX ir nozīmīgākais starptautiskais forums, kurā tiekas etniskās jeb pasaules mūzikas jomas profesionāļi. Šogad vairāk nekā 2600 mūziķu, producentu, festivālu organizētāju, ierakstu kompāniju pārstāvju un izdevēju, žurnālistu un filmu veidotāju no 90 pasaules valstīm mēros ceļu uz Laspalmasu. Piecās piesātinātās izstādes dienās notiks filmu izrādes, tikšanās, konferences, meistarklases, ka arī prezentāciju koncerti uz septiņām skatuvēm. No Latvijas mūziķiem WOMEX koncertos ir uzstājušies koklētāja Laima Jansone (2011. gadā) un grupa Iļģi (2015. gadā).

Šī un pērnā gada izlasi Native Music. Traditional / Folk / World music Latvia var dzirdēt arī mūzikas vietnē Soundcloud: https://soundcloud.com/user-779311855.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja