Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvijas Jauniešu pūtēju orķestrim "Grand Prix" konkursā Krievijā

Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris (LJPO) guvis uzvaru Starptautiskā konkursā Krievijā, informēja orķestra diriģents Jānis Puriņš. II Starptautiskajā pūtēju orķestru festivālā un konkursā Orlā orķestris ieguvis galveno balvu Grand Prix, J.Puriņš saņēmis diplomu kā labākais diriģents, bet soprāna saksofoniste, Rīgas Doma kora skolas audzēkne Līga Liedskalniņa - labākās solistes diplomu. Konkursā LJPO atskaņoja Pētera Butāna, Valērijs Saporova un Alfrēda Rīda skaņdarbus.

Kā pastāstīja J.Puriņš, II Starptautiskais pūtēju orķestru konkurss Orlā noritēja četrās kategorijās – Bērnu un jauniešu orķestri (ne mazāk kā 50% dalībnieku līdz 18 gadiem), augstskolu studentu orķestri, pieaugušo amatieru kolektīvi un profesionālie pūtēju orķestri. LJPO piedalījās bērnu un jauniešu orķestru grupā, par sniegumu saņemot 40 maksimāli iespējamos punktus un iegūstot Grand Prix. Otru galveno konkursa balvu saņēma Belgorodas Filharmonijas profesionālais pūtēju orķestris.

Kā atgādināja orķestra projektu vadītāja Astrīda Ķēniņa, LJPO pastāv 15 gadus un tā dalībnieki katru vasaru tiekas radošajā nometnē. Šoreiz tajā no 27.jūlija līdz 6.augustam muzicēja 47 jaunie mūziķi no 25 mūzikas skolām un vidusskolām, lai orķestra mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Jāņa Puriņa vadībā sagatavotu programmu koncertiem Latvijā, Baltkrievijā un minētajam konkursam Krievijā. LJPO darbojas pēc festivāla orķestra principa – īsā laikā jāsagatavo programma, kam seko koncerti, festivāli vai konkursi. Ik gadu orķestrī nomainās līdz 50% mūziķu.

15 gados LJPO ar panākumiem piedalījies konkursos Vācijā, Šveicē, Nīderlandē, Somijā, Austrijā. Tas koncertējis ne tikai šajās valstīs, bet arī Lietuvā un Igaunijā, un pērnvasar bija Lietuvas Tūkstošgades Dziesmu svētku dalībnieku vidū.

Uz Baltkrieviju un Krieviju LJPO devās pirmoreiz. Pirms tam orķestris sniedza koncertus Krāslavā. Baltkrievijā orķestris uzstājās armijas desantnieku dienas svētkos Vitebskā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja