Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Latvijas Mūzikas akadēmijas students Rūdolfs Krēsliņš ieguvis otro vietu starptautiskā kordiriģēšanas konkursā

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Kora diriģēšanas katedras students Rūdolfs Krēsliņš ieguvis otro vietu Piektajā Starptautiskajā kordiriģēšanas konkursā Towards Polyphony, kas no 14. līdz 17.decembrim noritēja Vroclavas pilsētā Polijā. Konkurss pulcēja 16 jaunos diriģentus no Baltkrievijas, Polijas, Ukrainas, Slovākijas un Latvijas, portālu Diena.

lv informē JVLMA Rektorāta palīdze Jurita Krūma.Par konkursa uzvarētāju kļuva Baltkrievijas Valsts Mūzikas akadēmijas absolvents Aleksandrs Humala, savukārt trešo vieto ieguva Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas students no Latvijas Ilmārs Millers. Pēc godpilno apbalvojumu saņemšanas konkursa laureāti sniedza koncertu Vroclavas Universitātes Lielajā aulā.Kordiriģēšanas konkurss noritēja trīs kārtās, konkursa dalībniekus sākotnēji atlasot pēc iepriekš iesniegtajiem video ierakstiem, kas atspoguļo darbu ar kori. Pirmajā kārtā konkursantiem kopā ar Karola Lipinska Mūzikas akadēmijas kori Feichtinum 20 minūšu laikā bija jāsagatavo viens skaņdarbs, savukārt otrajā kārtā kopā ar Vroclavas Tehnoloģijas universitātes kori Consonanza - divi skaņdarbi 45 minūšu laikā. Konkursa trešajā kārtā darbam ar Karola Lipinska Mūzikas akadēmijas vokālo ansambli Senza Rigore jaunajiem diriģentiem tika atvēlētas 60 minūtes, kuru laikā iestudējami trīs skaņdarbi. Pēc pirmās kārtas no 16 dalībniekiem uz otro kārtu tika izvirzīti astoņi, savukārt dalībai trešajā kārtā atlasīti četri konkursanti.R.Krēsliņš par konkursā iegūto stāsta: „Konkursa gaitā sadarbība ar koriem un saziņa ar citiem konkursa dalībniekiem noritēja angļu valodā, turklāt skaņdarbu sagatavošanai nebija iespējams izmantot neko vairāk kā tikai balsi un kamertoni. Šie izaicinājumi un konkursa kopējā noskaņa sniedza lielisku pieredzi, apgūstot daudzveidīgu repertuāru, kā arī iepazīstot jaunos un jau pieredzējušos diriģentus no citām valstīm.”Konkursa dalībniekus kormeistares profesores Zofijas Urbanji-Krasnodebskas (Polija) vadībā izvērtēja kompetenta žūrija, kuras darbā piedalījās profesors Andrea Andželīnī (Itālija), profesors Hanss Jaskulskijs (Vācija), profesors Rižards Zimaks (Polija), kā arī JVLMA Kora diriģēšanas katedras pasniedzējs, emeritētais profesors Jānis Lindenbergs.Starptautiskajā kordiriģēšanas konkursā arī iepriekš JVLMA studējošie piedalījušies ar ievērojamiem sasniegumiem. Par konkursa laureātiem savulaik kļuvuši Evita Bindemane (pirmā vieta), Gints Ceplenieks (otrā vieta), Eduards Fiskovičs (otrā vieta), Kaspars Ādamsons (pirmā vieta), Mārcis Imants (otrā vieta) un Jānis Liepiņš (pirmā vieta).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja