Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Latvijas pianistam Rūdolfam Vankam panākumi konkursā Itālijā

Latviešu pianists Rūdolfs Vanks ieguvis 2. vietu 14. Starptautiskajā  mūzikas konkursā Itālijā. Par turnīru dēvētā konkursa atlase notika jau pusgadu iepriekš vairākās Eiropas pilsētās un tajā piedalījās ap 500 mūziķu no 5 kontinentiem. Konkursa noslēdzošais turnīrs 4 kārtās notika  Itālijas pilsētā Cerea, bet  fināls Veronas konservatorijā, kas nosaukta itāļu 18. gadsimta vijolnieka un komponista Evaristo Feličes Dall Abako vārdā Pianists Rūdolfs Vanks pašlaik studē Ķelnes Mūzikas augstskolā Master studijās.

Pianists, kurš patlaban atrodas Vācijā, portālam diena.lv atbildējis, ka īpaši priecājas par to, ka konkursa balvā ir arī koncertēšanas iespējas. “Par koncertu viņi man ziņu dos nedaudz vēlāk. Pats konkurss bija nedaudz nogurdinošs, jo starp kārtām nebija brīvu dienu un jāuzstājas bija katru dienu. Fināla programmā speciāli iekļāvu latviešu skaņdarbu — Jāzepa Vītola “Variācijas par latviešu tautas dziesmas tēmu”. Man bija liels prieks  par to, ka itāļi bija pārsteigti par to, cik patiešām laba ir latviešu mūzika un palūdza nokopēt notis,” konkursā pieredzētajā dalās R. Vanks.

Pašlaik pianists studē Ķelnē pie prof. Vasīlija Lobanova, bet pirms tam mācījies Jāz. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā Rīgā un Berlīnes Hansa Eislera augstskolā. “Nākamnedēļ kopā ar profesoru spēlēsim divdaļīgu koncertu, kas veltīts 200 gadiem  krievu mūzikai. Spēlēšu S. Prokofjeva 7. sonāti un A. Skrjabina miniatūras. Pēc tam sekos pāris noklausīšanās un  kamermūzikas koncerti Vācijā, bet nākamā gada martā došos uz Šveici, kur kopā ar čellisti Estellu Revā sniegsim vairākus koncertus. Savukārt ar Latvijas čellisti Gunu Āboltiņu ceram drīzumā noorganizēt koncertu Rīgā,” stāstīja Rūdolfs Vanks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nenoskaidrotas ciešanas. JRT izrādes Verters recenzija

Jaunā Rīgas teātra izrādes Verters uztveri būtiski apgrūtina apstāklis, ka no plašā impulsu aisberga, kas radoši nodarbinājis režisores Kristīnes Vītolas prātu, līdz ūdens virskārtai, proti...

Rīgas Latviešu biedrībā izskanēs Kokļu meditācija

Rīgas Latviešu biedrība (RLB) sadarbībā ar koklētāju Rozīti Katrīnu Ponni un RLB kopienas Rīgas danči koklētājiem aicina uz Kokļu meditāciju Rīgas Latviešu biedrības Līgo zālē 2024. gada 30. oktobr...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja