Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Radio studijā koncertēs Eiropas džeza jaunā zvaigzne Rita Pajesa

Rudens koncertsērija Art of Riga Jazz tiks atklāta ar Eiropas džeza jaunās zvaigznes – spāņu dziedātājas un trombonistes Ritas Pajesas _(Rita Payés) – uzstāšanos Latvijas Radio 1. studijā 11. novembrī, informēja festivāla Rīgas ritmi pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

23 gadus vecā spāņu māksliniece Rita Pajesa tiek uzskatīta par vienu no Eiropas jaunās džeza paaudzes uzlecošajām zvaigznēm gan kā vokāliste, gan kā fantastiska tromboniste. Pateicoties uzaugšanai mūziķu ģimenē, viņa jau kopš bērnības dzīvojusi un elpojusi mūziku. Rita studējusi klavierspēli, pēc tam apguvusi trombona spēlēšanu, kas kļuva par viņas galveno mūzikas instrumentu.

Savu debijas albumu Pajesa izdeva jau 16 gadu vecumā kopā ar pieredzējušo spāņu multiinstrumentālistu Hoanu Kamoro (Joan Chamorro), kurš ir Barselonas jauniešu bigbenda Sant Andreu Jazz Band vadītājs. No lielās jauno mūziķu grupas visvairāk izcēlās tieši tromboniste ar neparasto vokālu. Turklāt albumā piedalījās arī zināmais amerikāņu tenorsaksofonists Skots Hamiltons (Scott Hamilton). Arī nākamais albums tapa kopā ar Kamoro un jau iezīmēja uz džeza pamatiem balstīto Ritas mīlestību gan pret katalāņu, gan brazīļu mūzikas tradīciju, kas vēlākos gados tad arī kļuvis par viņas muzikālo rokrakstu.

Vēl divi albumi tapuši kopā ar Ritas Pajesas Romas mammu un arī tagadējās grupas ģitāristi Elizabeti Romu (Elisabeth Roma), saplūdinot kopā kā tradicionālo mūziku, tā mūsdienīgākas noskaņas. Šāds ģimenes projekts aizsākās, kad Rita mammai dzimšanas dienā uzdāvināja divu dienu ieraksta laiku profesionālā studijā. Izrādījās, ka abām kopā notīs ir daudz, ko teikt.

"Šī mātes meitas komanda piedāvā oriģinālmūzikas repertuāru ar juteklisku un smalku skanējumu, kurā sajaukušās džeza, bosanovas un klasiskās ģitāras skaņas," raksta spāņu portāls Barcelona-Metropolitan.

Rita Pajesa kopā ar savu koncertgrupu – klasisko ģitāristi Elizabeti Romu, kontrabasistu Horasio Fumero (Horacio Fumero) un bundzinieku Huanu R. Berbinu (Juan R. Berbín) – Rīgā uzstāsies festivāla Rīgas ritmi 2022 rudens koncertsērijā Art of Riga Jazz, kas domāta muzikāli aizrautīgiem klausītājiem, kuri novērtē augsti kvalitatīvu māksliniecisko sniegumu un jaunas muzikālā skanējuma nianses, kā arī vēlas satikt lieliskus un starptautiski atzītus mūziķus intīmākā gaisotnē.

Koncerts Latvijas Radio 1. studijā iesāksies ar mūzikas žurnālista Kaspara Zaviļeiska vadītu sarunu, ļaujot vēl vairāk izprast Ritas Pajesas un kolēģu radošās darbības nianses.

Koncerta sākums pulksten 19.00. Biļetes nopērkamas ekase.lv.

Vairāk - festivāla Rīgas ritmi mājaslapā http://www.rigasritmi.lv/lv/sakums

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja