Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Lauris Reiniks izdod vasaras dziesmu 90. gadu noskaņās

Mūziķis Lauris Reiniks šo vasaru ievada ar jaunu un melanholisku dziesmu Kaila nakts. Šis skaņdarbs ir īpašs ar to, ka oriģinālā to vairāk kā pirms 20 gadiem sakomponēja viņa tēvs Artūrs Reiniks.

“Parasti es dziedu un ierakstu tikai pats savas kompozīcijas, bet šī tēta komponētā dziesma mani ļoti aizkustināja un vienmēr ir patikusi. Tās melodija ir tāda smeldzīgi romantiska, kas raksturīga 90.gadiem. Interesanti, ka viņš to sakomponēja laikā, kad bija manā vecumā. Arī viņa jubilejas koncertā šogad man tika uzticēts dziedāt to. Nolēmu, ka dziesma ir tik laba, ka gribu to nedaudz pārtaisīt, uzlabot un ierakstīt mūsdienu versijā. Domāju, ka mums izdevās labi šo sajūtu nodot 2024. gadā. Ceru, ka klausītājiem arī tā patiks un kļūs par vienu no šīs vasaras dziesmām,” stāsta Lauris Reiniks.

Arī Artūrs Reiniks ir iepriecināts par rezultātu: “Man vienmēr ir paticis dzirdēt savas dziesmas citu dziedātāju izpildījumā, un Laura ideja iedziedāt manu dziesmu savā versijā patīkami pārsteidza. Rezultāts, manuprāt, ir ļoti veiksmīgs, jo dziesma ir saglabājusi tās emocijas, ko es ieliku melodijā un dzejniece Ulla Kavicka vārdos vairāk nekā pirms 20 gadiem. Laura interpretācijā un jaunajā aranžijā dziesma ir ieguvusi jaunu elpu un skanējumu!”

Dziesma Kaila nakts ir pieejama lejuplādei visās mūzikas straumēšanas platformās un drīzumā, kā ierasts, tiks izdota arī kaimiņu valstīs lietuviešu un igauņu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Labs starts. Intervija ar dziedātāju Etīnu Saulīti

"Mans vislielākais ieguvums ir Latvijas kontekstā – esmu pamanīta, par mani sāk interesēties. Tas nozīmē, ka aktīvāk varēšu sākt piedalīties Latvijas koncertdzīvē," pēc veiksmīgās dalības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja