Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lidojums jaunības trauslajos spārnos. Mūziķi Balanas sāk rezidences koncertu programmu Cēsīs

Trīs Balanas kļūst par koncertzāles Cēsis rezidences māksliniekiem un pirmo koncertu šajā statusā sniegs tiešsaistē sestdien, 6. februārī, plkst. 18.00. Vijolniece Kristīne Balanas, čelliste Margarita Balanas un vijolnieks Roberts Balanas muzicēs kopā ar orķestri Sinfonietta Rīga un britu diriģentu Benu Palmeru gan solo, gan spēlējot trijatā.

"Esmu pārliecināta, ka Trīs Balanas tuvākajā laikā būs latviešu jaunās paaudzes talantu zīmols, kas iezīmēs pārliecinošu perspektīvu Latvijas mūzikas un izpildītājmākslas nākotnē. Šogad mūsu koncertzāles skatuve piedzīvos spožu talantu, māksliniecisku degsmi, pasaulē gūtas zināšanas, uzkrātu kultūras pieredzi un ģimenisku spēku," stāsta koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska.

"Vijolniece Kristīne Balanas, čelliste Margarita Balanas un vijolnieks Roberts Balanas ir jauni, daudzpusīgi mūziķi, kas paši saviem spēkiem, bez starptautisku aģentūru aizmugures, izcīnījuši starptautisku reputāciju un žilbinošus panākumus uz skatuvēm visā pasaulē. Mūsu mērķis ir sniegt atbalstu un iespējas viņu revolucionārajām, progresīvajām idejām, neizsmeļamajam radošumam piecās rezidences koncertprogrammās Cēsu koncertzālē," Inese Zagorska stāsta par rezidences mākslinieku izvēli un iecerēm.

Rezidences tradīciju Cēsu koncertzālē 2018. gadā aizsāka spožo solistu – vijolnieces Evas Binderes, čellistes Kristīnes Blaumanes un pianista Reiņa Zariņa – Trio Palladio. Pērn koncertzāles rezidences mākslinieks bija pianists Andrejs Osokins.

Rezidences pirmajai koncertprogrammai Balanas izraudzījušies skaņdarbus, kas izceļ jaunību, tās vieglumu un trauslumu. Vairāku laikmetu meistardarbus vieno uzdrīkstēšanās, kā arī neizbēgamais traģisms. Tāda, piemēram, ir Hansa Rotta Simfonija stīgu orķestrim Labemolmažorā, ko apbrīnoja gan viņa laikabiedri, gan skolotājs Antons Brukners un skolasbiedrs Gustavs Mālers. Diemžēl komponista dzīve traģiski aprāvās jau 26 gadu vecumā.

Kristīnes Balanas lasījumā skanēs Fēliksa Mendelszona Vijoļkoncerts, kuru komponists radījis 13 gadu vecumā. Programmā ir arī virtuozais Georga Matiassa Monna čellkoncerts Margaritas Balanas sniegumā, kā arī vētrainais Antonio Vivaldi koncerts divām vijolēm un čellam, savukārt savam solo Roberts Balanas izvēlējies Arvo Perta meditatīvo opusu Fratres. Speciāli radītā aranžējumā Balanas trijotnei dzirdēsim Pablo de Sarasates enerģisko spāņu deju Navarra, kas žilbina ar virtuozitāti un spēles paņēmienu bagātību.

Koncerts būs skatāms koncertzāles Cēsis un Biļešu paradīzes mājaslapā, iegādājoties piekļuves kodu. Ieraksts pieejams līdz 7. februāra plkst. 23.50.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja