Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Līdz brīdim, kad atkal varēsim satikties klātienē, Rūfuss Veinraits mūs izklaidēs virtuāli

Dziesminieks Rūfuss Veinraits karantīnas laikā turpina oktobrī sākto divdesmit koncertu sēriju tiešsaistē. Tā ir viņa daiļrades retrospekcija – hronoloģiskā secībā mūziķis izpilda kompozīcijas no saviem deviņiem albumiem, kas izdoti no 1998. līdz 2020. gadam

Digitālajā platformā Veeps piektdienās (sākums pusnaktī pēc Latvijas laika) mākslinieks sniedz koncertus, kas ir skatāmi par maksu. Biļete maksā 20 ASV dolāru iepriekšpārdošanā, 25 dolārus koncerta dienā, savukārt četru biļešu abonements – 70 dolāru. Cikla A Rufus-Retro-Wainwright-Spective uzstāšanās tiek pārraidītas no mūziķa Losandželosas mājas viesistabas, koncertos ir nodrošināta augsta skaņas un attēla kvalitāte. 

Katra koncerta programma atbilst vinila plates puses garumam un ilgst 35–40 minūtes, pilns albums izskan divos koncertos. 22. un 29. janvārī Rūfuss Veinraits dziedās albuma All Days Are Nights: Songs for Lulu (2010) kompozīcijas, pavadījumu spēlēs pianists Skots Danns. Šis ir viens no drūmākajiem, intīmākajiem un emocionāli intensīvākajiem Rūfusa Veinraita dziesmu cikliem, tajā viņš apraud savu māti – slaveno kanādiešu folkmūziķi Keitu Makgeriglu (1946–2010).

Koncertsērija turpināsies februārī un martā. Dziedātājs atskaņos albumu Out of the Game (2012), kuru producējis Eimijas Vainhausas līdzgaitnieks Marks Ronsons, – tā ir eleganta, rotaļīga, R&B uzlādēta popmūzika, un tajā Rūfuss Veinraits maksimāli pietuvinās tam, ko klausītāji var klasificēt kā hitu. Pēc tam mākslinieks dosies sev ierastajā intelektuāla muzikālā teātra virzienā un piedāvās albuma Take All My Loves (2016) programmu – skanēs Šekspīra soneti (Rūfuss Veinraits ir komponējis mūziku teātrī Berliner Ensemble iestudētajai režisora Roberta Vilsona izrādei Šekspīra soneti, kas pati par sevi nu jau kļuvusi par leģendu un mūsdienu klasiku). 

Martā ir vērts dzirdēt albuma Unfollow the Rules (2020) interpretāciju – pērn izdotais Rūfusa Veinraita darbs ir izvirzīts ASV Skaņu ierakstu akadēmijas balvai Grammy kategorijā Labākais tradicionālās vokālās popmūzikas albums. Konkurence ir sīva – uz balvu pretendē Bērts Bakaraks un Daniels Tašians, Harijs Koniks juniors, Džeimss Teilors, kā arī Rūfusa Veinraita draudzene aktrise Renē Zelvēgere par albumu, kurā ieskaņojusi Džūdijas Gārlendas dziesmas biogrāfiskajai filmai par Holivudas ikonu (filmas Džūdija skaņu celiņā ir iekļauts arī Renē Zelvēgeres duets ar Rūfusu Veinraitu). Grammy laureāti kļūs zināmi 14. martā. Vēl savā tiešsaistes koncertciklā mūziķis dziedās kompozīcijas, kuras viņa izpildījumā skan dažādās filmās, un albumos neiekļautas raritātes. 

Nav noslēpums, ka pēdējos gados lielāko daļu ienākumu mūziķi ir guvuši, pateicoties aktīvai koncertdarbībai. Neatkarīgās mūzikas pārstāvjiem, kuru ieraksti netiek pārdoti miljonos eksemplāru, koncertēšana ir bijis galvenais un teju vienīgais iztikas pelnīšanas avots. Pasaules turnejas nebūs iespējamas vēl vairākus mēnešus, tāpēc tagad visi cenšas pielāgoties situācijai un piedāvā virtuālos koncertus.

"Neviens no mums nebija domājis, ka pandēmija turpināsies tik ilgi. Koncerti tiešsaistē man ir palīdzējuši gan emocionāli, gan finansiāli," atzīst Rūfuss Veinraits. "Visi manas turnejas koncerti tika atcelti vai pārcelti uz nenoteiktu laiku, un šīs digitālās aktivitātes sniedz nozīmīgu atbalstu. Vēlos pateikties visiem klausītājiem – ceru, ka jums šie koncerti nozīmē tikpat daudz, cik man. Līdz brīdim, kad atkal varēsim satikties klātienē, es jūs izklaidēšu virtuāli," viņš sola.

Jau kopš pavasara Rūfuss Veinraits savā Instagram kontā regulāri priecē klausītājus ar cikla Quarantunes "vienas dziesmas šovu", ko var baudīt bez maksas.

Informācija un biļetes: rufuswainwright.veeps.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja