Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājas Lielajā dzintarā Mātes dienai veltītā koncertā skanēs arfa

Svētdien, 9. maijā, plkst. 19 Liepājas koncertzāles Lielais dzintars kamersēriju Personīgi turpinās īpaši Māmiņdienai veltīts tiešsaistes koncerts. Svētku programma izgaismos un iepazīstinās klausītājus ar kādu smalku, senu, bet vienlaikus mūsdienīgu mūzikas instrumentu – arfu.

Koncertprogrammā starptautisku atpazīstamību iemantojušais, Berlīnē mītošais šveiciešu arfists Žoels fon Lerbers atskaņos soloprogrammu, iepazīstinot klausītājus ar krāšņo, tembrāli bagātīgo mūzikas instrumentu un arfas virtuozo repertuāru. Koncerta īpašā viešņa būs pašmāju arfiste Dārta Tisenkopfa.

"Lerbera rokās arfa skan patiesi sapņaini, bet viņa raupjais pieskāriens vienlaikus rada virtuozu un apburošu tembru gammu," rakstījis Vācijas laikraksts Der Tagesspiel.

Koncertu atklās Anrietes Renē, Nino Rotas, Gabriela Forē un Gijoma Konesona īpaši arfai radītie darbi, bet programmas turpinājumā klausītāji dzirdēs, kā tādu labi zināmu komponistu kā Franča Lista un Bedržiha Smetanas rakstītie skaņdarbi izskan arfai radītos pārlikumos un aranžijās.

Viena no Žoela fon Lerbera slavenākajām interpretācijām, ko piedzīvos arī Liepājas koncerta klausītāji, ir arfistes Jekaterinas Valteres-Kīnes radītā tēma no Čaikovska operas Jevgeņijs Oņegins. Pateicoties arfas īpašajai skaņai, šis dvēseliskais skaņdarbs iegūst vēl lielāku intensitāti un dziļumu. Programmas noslēgumā Žoelam uz skatuves pievienosies arfiste Dārta Tisenkopfa, lai duetā atskaņotu velsiešu komponista, profesora un arfas korifeja Džona Tomasa radīto skaņdarbu Grand Duo. 

Žoels fon Lerbers ir daudzu starptautisku konkursu laureāts un neatkārtojams mūziķis, kurš auditoriju visā pasaulē fascinē ar ekspresīvo arfas instrumenta spēli un īpašo skanējumu. No arfas brīnumbērna, kurš interesi par neierasto mūzikas instrumentu sāka izrādīt jau četru gadu vecumā, Žoels izaudzis par vienu no šī brīža aktuālākajiem vārdiem arfu pasaulē. Viņa repertuārā ir darbi baroka, klasikas, romantisma, impresionisma un laikmetīgās mūzikas žanrā. Ar izcilību absolvējis gan bakalaura studijas Bāzeles Mūzikas augstskolā, gan divas maģistra studiju programmas – Cīrihes Mākslas augstskolā un Berlīnes Hansa Eislera Mūzikas augstskolā.

Žoels fon Lerbers regulāri uzstājas kā solists Šveicē un Vācijā, saspēlējoties ar tādiem orķestriem kā Bernes kamerorķestris, Berlīnes Radio simfoniskais orķestris, Berlīnes Konzerthaus orķestris, Vācijas filmu orķestris Babelsberg un daudziem citiem simfoniskajiem un kamermūzikas kolektīviem. 

Dārta Tisenkopfa ir Liepājas simfoniskā orķestra mūziķe, kura kolektīvam pievienojusies 2019. gadā. Regulāri koncertē kā soliste un kamermūziķe. Bakalaura un maģistra studijas jaunā mūziķe aizvadījusi Itālijā, kur 2018. gadā ar izcilību beigusi maģistra studijas arfas spēlē Parmas Arrigo Boito konservatorijā. Guvusi atzinību vairākos starptautiskos konkursos, piedalījusies laikmetīgās mūzikas festivālā Traiettorie un Mantovas kamermūzikas festivālā. Kā soliste sadarbojusies ar Orchestra Regionale Emilia-Romagnia, spēlējusi Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sastāvā.

Tiešraides biļetes nopērkamas mājaslapā www.bilesuparadize.lv. Pieslēguma biļetes cena: 5 eiro iepriekšpārdošanā; 7 eiro koncerta dienā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja