Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Liepājas koncertzāle Lielais dzintars uzsāk aktīvu koncertsezonu

Jau pavisam drīz ar Liepājas Simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncertu Liepājas koncertzālē Lielais dzintars sāksies aktīva koncertsezona. Līdz pat gada beigām klausītāji aicināti piedzīvot izcilu latviešu un ārzemju akadēmiskās mūzikas pārstāvju sniegumu monumentālās koncertprogrammās, baudīt intīmu kamermūziku un atklāt laikmetīgās mūzikas pārsteidzošās šķautnes

“Gribu būt skatītājs un klausītājs: tik daudz kārdinoša un intriģējoša Lielā dzintara afišā. Liepājas Mākslas forumā opera nesaprotamā valodā, Rotko klātbūtne un refleksija par nāves slieksni. Kamermūzikas līnijā Janas Egles panti, kas rakstīti speciāli Šūberta un Keidža notīm, Komitasa brīnumi, Andra Dzenīša mīlestības rindas un grandi no Vācijas. Latvijas dzimšanas dienā “dejosim”, savukārt Adventa laikā dāvāsim Onegēra ģeniālo Ziemassvētku kantāti, kur populārākās Ziemassvētku dziesmas skan vienlaikus. Vēl arī visi Baha Brandenburgas koncerti vienā vakarā, viens liels SNIEGs ar Latvian Voices īsi pirms gadumijas – visi mīļi gaidīti, lai ļautos skaņām un noticētu labākas dzīves iespējamībai,” aicina koncertzāles Lielais dzintars mākslinieciskais vadītājs Orests Silabriedis.

Klausītāju iemīļotā kamerzāles notikumu sērija Personīgi rudens sezonu sāks Dzejas dienu noskaņās. 22. septembrī rakstniece Jana Egle ar jaunradītām dzejas rindām papildinās Sinfonietta Rīga stīgu kvarteta un elektronikas meistara Normunda Šnē koncertprogrammu Meitene un eņģeļi. 16. oktobrī skanēs tumšais folks ar grupu Juuk un armēņu priestera Komitasa balādes latviešu valodā. 24. novembrī latviešu autoru mūzika izgaismosies dziedātāja Jāņa Šipkēvica un pianista Reiņa Zariņa interpretācijās, savukārt 8. decembrī izcili vācu mūziķi – vijolnieks Florians Donderers, čelliste Tanja Teclafa un pianiste Kiveli Derkena – prezentēs elegantus kamermūzikas darbus.

No 27. līdz 29. septembrim norisināsies mūsdienu mākslas festivāla Liepājas Mākslas foruma desmitgades svinības. Festivālu caurvīs tēma – Pēctecība, koncertzālei Lielais dzintars kļūstot par vietu, kur ieklausīties sevī, pasaulē un padomāt, kā tālāk būt. Šādās sajūtās apmeklētājus vedīs vokālās un instrumentālās mūzikas programmas, monoopera, laikmetīgās dejas performances, ballīte, pārsteidzošs jaundarbs un mākslas izstāde, kas atspoguļo talanta attīstību.

Ar vienīgo koncertu Baltijā 27. oktobrī koncertzālē uzstāsies baroka mūzikas grandi – Freiburgas baroka orķestris. Klausītājiem šī būs reta un īpaša iespēja dzirdēt visus sešus Johana Sebastiāna Baha Brandenburgas koncertus – vienu no krāšņākajiem baroka laikmeta opusiem. Pirms koncerta klausītājiem būs iespēja izzināt šo skaņdarbu kopu sarunās ar Latvijas mūzikas dzīves un vēstures ekspertiem.

16. novembrī notiks jau par tradīciju kļuvušais valsts svētku koncerts. Šogad Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) dirigenta Aināra Rubiķa vadībā atskaņos virkni Latvijas komponistu orķestra deju, kurām visdažādākās saknes. Koncerta otrajā daļā skatīsimies, kā ar mūziku mijiedarbojas lieliskā videomākslinieka -8 rakstu un krāsu horeogrāfija.

14. decembrī Ziemassvētku laika gaišās sajūtas koncertprogrammā Ziemassvētku kantāte. Vāgners. Mālers raisīs LSO, Valsts akadēmiskais koris Latvija, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas zēnu koris un dziedātājs Rihards Millers diriģenta Vilhelma Vācieša vadībā. Savukārt 21. decembrī ar sirsnīgām svētku dziesmām un melodijām klausītājus piepildīs a cappella grupas Latvian Voices un ģitārista Kaspara Zemīša programma SNIEGums.

2025. gads iesāksies ar Georgija Osokina solokoncertu. Speciāli Liepājai mūziķis sagatavojis jaunu programmu ar ļoti interesantu,​ neparastu skaņdarbu salikumu. Pianists saka: “Meklējot jaunus krastus, citu sonoriku un svaigumu, atskaņošu Haidna un Brāmsa klaviermūziku, ko sāku spēlēt pavisam nesen. Skanēs spožā un vēlīnā Haidna sonāte un agrīnā, ļoti mistiskā un romantiskā Brāmsa Sonāte. Koncertceļojumu sāksim ar trim skaistām Mendelszona Dziesmām bez vārdiem, bet programmas kulminācijā izskanēs Lista Sonāte pēc Dantes lasīšanas, kuru ļoti mīlu un bieži atskaņoju daudzās pasaules malās.”

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes tīkla kasēs visā Latvijā, interneta vietnē www.bilesuparadize.lv un koncertzāles informācijas centrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja