Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Liepājas simfoniskais orķestris dosies Latvijas turnejā ar klarnetisti Annu Gāgani

Ar pieciem koncertiem no 21. septembra līdz 1. oktobrim Liepājas simfoniskais orķestris dosies Latvijas turnejā. Uz Jelgavu, Auci, Limbažiem, Madonu un Daugavpili orķestris un tā mākslinieciskais vadītājs Guntis Kuzma kopā ar klarnetisti Annu Gāgani vedīs Vīnes klasiķu programmu

Liepājas simfoniskais orķestris Latvijas koncertturnejas programmā iekļāvis trīs Vīnes klasiķu skaņdarbus – Volfganga Amadeja Mocarta Koncertu klarnetei un orķestrim, Ludviga van Bēthovena Trešo simfoniju un Jozefa Haidna Uvertīru re mažorā. 

Mocarta Klarnetes koncerts rakstīts viņa draugam Antonam Štadleram, kurš savulaik bija talantīgākais klarnetists Vīnē. Šajā opusā apvienotas maigi liriskas pasāžas ar prasīgu virtuozitāti, un tas tiek uzskatīts par pirmo nozīmīgo skaņdarbu, kas rakstīts šim salīdzinoši jaunajam instrumentam, ko izgudroja XVIII gadsimta sākumā.

Šajā koncertā solo spēlēs klarnetiste Anna Gāgane, kura Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā izglītojusies pie diriģenta un klarnetista Gunta Kuzmas, kurš būs redzams pie diriģenta pults. 

Anna Gāgane guvusi panākumus gan starptautiskos konkursos, gan saņēmusi Lielo mūzikas balvu 2018 kategorijā Gada jaunais mūziķis. Kā soliste uzstājusies ar Liepājas simfonisko orķestri, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri unkamerorķestri Sinfonietta Rīga. Anna muzicē kopā ar Trio Carmine un Trio Fabel, pirmatskaņo jauno komponistu darbus un regulāri uzstājas kā kamermūziķe un soliste Latvijā, Vācijā, Šveicē un citviet.

Pašlaik Anna Gāgane ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra klarnešu grupas koncertmeistara vietniece, taču pirmā darba pieredze orķestrī tika gūta tieši Liepājas simfoniskajā orķestrī, par kuru Anna teikusi: "Tas bija mans pirmais orķestris, un tieši šajā kolektīvā iemīlēju muzicēšanu simfoniskajā orķestrī, sajutu, cik lieliski ir būt daļai no liela, spēcīga kolektīva, kopā radot neaizmirstamus un maģiskus muzikālus mirkļus."

Anna ir spēlējusi orķestrī Sinfonietta Rīga, Lībekas filharmonijas orķestrī, Igaunijas Festivāla orķestrī, Šlēsvigas-Holšteinas festivāla orķestrī, Argovia Philharmonic, Collegium Winterthur un Bernes simfoniskajā orķestrī. Orķestros gūtā pieredze devusi iespēju muzicēt ar daudziem starptautiski atzītiem diriģentiem, kuru vidū ir Nēme Jervi, Pāvo Jervi, Simona Janga u. c. 

Studējot Bāzeles Mūzikas augstskolā, Anna bija Šveices valdības izcilības stipendiāte. Pirms tam viņa studēja arī Lībekas Mūzikas augstskolā pie Sabīnes Meieres un Rainera Vēles.

Liepājas simfoniskā orķestra Latvijas turnejas pieturvietas:
 21. septembrī Jelgavas Kultūras namā, 
22. septembrī Auces pilsētas kultūras namā, 
29. septembrī Limbažu Kultūras namā, 
30. septembrī Madonas pilsētas kultūras namā, 
1. oktobrī Daugavpils Vienības namā.

Savu 143. koncertsezonu Liepājas simfoniskais orķestris atklās 16. septembrī Liepājas koncertzālē Lielais dzintars. Šajā koncertā, ko diriģēs Guntis Kuzma, piedalīsies čehu pianists Lukāšs Vondrāčeks. Skanēs Sergeja Rahmaņinova, Vitolda Ļutoslavska un Agra Engelmaņa mūzika.

Biļetes uz koncertiem ir pieejamas Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja