Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Likteņdārza jubilejas koncertā notiks Vestrada Šimkus darba Likteņa vārti pirmatskaņojums

11. augustā, plkst. 19 Likteņdārzā notiks desmitās jubilejas koncerts, kurā pianists Vestards Šimkus pirmatskaņos savu veltījumu Likteņdārzam Likteņa vārti, informēja koncerta pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Pianists uzstāsies kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un diriģentu Andri Pogu.

Jubilejas koncertā piedalīsies arī dziedātājs Daumants Kalniņš un Rīgas Doma zēnu koris. Koncertā izskanēs Imanta Kalniņa un Raimonda Paula tautā iemīļoti skaņdarbi, latviešu simfoniskās mūzikas klasika un īpaši šim koncertam rakstīti jaundarbi, ko komponē Vestards Šimkus un Raimonds Tiguls.

Par Likteņdārza desmit gadu jubilejai rakstīto jaundarbu Vestards Šimkus saka: “Darbs Likteņa vārti komponēts simfoniskajam orķestrim ar klavieru solopartiju. Tā pamats ir oriģināltēma, ko esmu uzrakstījis, izmantojot latviešu tautasdziesmu intonācijas. Trauslā un vienkāršā melodija izvēršas episka rakstura dramatiskās simfoniskā orķestra epizodēs. Ar to vēlējos paust savas izjūtas, domājot, kā dvēsele no Viņsaules plašumiem ieiet pa Likteņa vārtiem, lai sāktu dzīvot savu Šīssaules dzīvi. Ieejot pa šiem vārtiem, gan ikviena cilvēka, gan arī visas tautas dvēseles liktenis kļūst neapturams un neatgriezenisks. Un kopā saistīts.”

Vestardu Šimku pazīstam visupirms kā spožu klaviervirtuozu, bet arī zināms, ka viņš labprāt un beidzamā laikā arvien biežāk pievēršas komponēšanai, ko savulaik mācījās Dārziņskolā pie Pētera Vaska. Latvijas Radio arhīvā Vestarda paša sacerētas mūzikas pirmie ieraksti datēti ar 2002. gadu, kad jaunajam mūziķim bija 18 gadu, un kopš tā laika LR fonotēkā uzkrāti Vestarda Šimkus nopietni un draiski ironiski opusi un improvizācijas klavierēm, Klavierkoncerts, kas “veltīts neērtajam cilvēkam”, Koncerts korim un klavierēm Man labvēlīgā tumsa, Klavierkvintets +33C, mūzika izrādei Novecento un verbāli skanisks dialogs ar Imantu Ziedoni. Vairāki Vestarda opusi ir slavenās mūzikas izdevniecības Schott katalogā. Pianists un komponists saņēmis Lielo Kristapu 2016 par mūziku Lailas Pakalniņas filmai Ausma.

Koncerts notiks brīvā dabā, Likteņdārza amfiteātrī un to tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzija un Latvijas Radio 1. Biļetes pieejamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv

Likteņdārzs ir unikāla, par Latvijas tautas ziedojumiem veidota piemiņas vieta un simbols Latvijas tautas izaugsmei. Līdzīgi kā Brīvības piemineklis, Likteņdārzs jau desmit gadus top Latvijas sirdī – Koknesē, uz salas Daugavā ar tūkstošiem Latvijā un ārvalstīs dzīvojošo tautiešu un uzņēmumu atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja