Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

LNSO aicina uz Bērnu dienu digitālajā koncertzālē

Sestdien, 12. decembrī, no plkst. 9 LNSO digitālajā koncertzālē norisināsies Bērnu diena, kur tiešsaistē ikvienam būs iespēja skatīties Volfganga Amadeja Mocarta operu Bastiēns un Bastiēna, kā arī Jāņa Šipkēvica muzikālo izrādi Zenīts. Abas izrādes tiešsaistē būs skatāmas bez laika ierobežojuma un bez maksas, turklāt Mocarta operu būs iespējams skatīt ar subtitriem latviešu vai krievu valodā, informēja LNSO pārstāvji.

"LNSO koncertcikls bērniem ir mūsu ilggadēja tradīcija, kas radīta ar mērķi rosināt interesi par klasisko mūziku jaunākajos klausītājos. Ārkārtējās situācijas dēļ, kad nav iespējas pasākumus apmeklēt klātienē, Bērnu dienā muzikālās izrādes piedāvājam skatīties katram savās mājās, ģimenes lokā – LNSO digitālajā koncertzālē," stāsta LNSO direktore Indra Lūkina.

Uzvedumā LeNeSOns un Mocarta opera lelle LeNeSOns mazajiem klausītājiem palīdzēs iepazīt Latvijā reti atskaņoto Volfganga Amadeja Mocarta operu Bastiēns un Bastiēna, kuru izcilais komponists sarakstīja vien 12 gadu vecumā. Operas stāsts ir par divu jauniešu draudzību. Ganu meitene Bastiēna baidās, ka viņas labākais draugs Bastiēns ir par viņu aizmirsis kādas skaistas meitenes dēļ, un lūdz padomu drauga atgūšanai nejauši satiktam vietējam burvim. Tikmēr pie burvja dodas arī pats Bastiēns, taujādams pēc padoma meitenes mīlestības atgūšanā. Satiekoties pie burvja, abi izlemj salabt un pateikties burvim par palīdzību. Opera pilna jautriem tekstiem un vienkāršām, aizraujošām melodijām. Izrādē piedalās solisti Katrīna Paula Felsberga (soprāns), Ansis Bētiņš (tenors) un Edgars Skarbulis (bass), kā arī Rīgas Doma kora skolas meiteņu koris Tiara. Koncerta diriģents – Aivis Greters, režisore Una Rozenbauma, LeNeSOna lomā iejutās aktieris Valdis Vanags. Operai būs pieejami titri latviešu un krievu valodā.

Digitālajā koncertzālē būs iespēja skatīties arī muzikālo uzvedumu skolas vecuma bērniem Zenīts. Šī izrāde veidota kā tās mūzikas autora Jāņa Šipkēvica un asprātīgo dzejoļu autora Marta Pujāta vēstījums par skolas laikā pieredzēto. Solistu Eduarda Jansona un Eremija Sējāna dziedājumā atainoti 90. gadu Rīgas Doma kora skolas gaiteņi un klases, diktātu rakstīšana un sapņi par jaunām botām. Izrāde pamodina ikvienā mītošo bērnu, liek smaidīt un sniedz spilgta piedzīvojuma sajūtu. Izrādes režisors ir Viesturs Meikšāns, bet to atskaņos LNSO zenītansamblis, kā arī solisti – Rīgas Doma kora skolas audzēkņi Eduards Jansons un Eremijs Sējāns – diriģenta Gunta Kuzmas vadībā. Dziesmu izrāde Zenīts tika nominēta balvai Kilograms kultūras kategorijā Gada pārsteigums un Lielajai Mūzikas balvai 2017 kā Gada uzvedums. Izrāde sākot ar 12. decembri, būs pieejama arī LMT Straumes kanālā. http://straume.lmt.lv

Bērnu dienas izrādēm var piekļūt LNSO mājaslapā, sadaļā Digitālā koncertzāle. Izrādes iespējams noskatīties bez maksas. Pēcāk izrādes būs pieejamas arī LNSO Youtube kanālā

LNSO jaunumiem aicinām sekot LNSO mājaslapā www.lnso.lv un sociālā tīkla Facebook kontā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja