Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

LNSO aicina uz pēdējo šīs sezonas simfonisko koncertu mazajiem klausītājiem

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Andris Vecumnieks aicina uz pēdējo šīs sezonas koncertu ciklā "Simfoniskie koncerti vecākiem un bērniem" Tas notiks Lielajā ģildē 24.aprīlī un tā uzmanības centrā būs raganas un pūšaminstrumenti, informēja LNSO komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka. Viņš uzsvēra, ka pirms koncerta klausītājiem būs iespēja iepazīties ar dažādiem koka pūšaminstrumentiem. Koncerti vecākiem un bērniem notiek gan latviešu, gan krievu valodā. 24.aprīļa koncerts krievu valodā sāksies plkst. 11, bet latviešu valodā plkst. 14


Aprīli uzskata par raganu un visādu citādu mošķu laiku. Pasakās raganas un raganiņas ir gan lielas, gan mazas, gan ļaunas un kašķīgas, gan draudzīgas, tomēr negantas. "Koncertā ieklausīsimies, kā dažādi komponisti mūzikā attēlojuši dažādas raganas!" sola koncerta diriģents un visa šī izglītojošā cikla mākslinieciskais vadītājs Andris Vecumnieks. Programmā iekļauta fināla daļa no franču romantisma komponista Hektora Berlioza „Fantastiskās simfonijas” - programmatiska skaņdarba, kuru komponists papildinājis ar pašizdomātu, iztēles bagātu stāstu. Saskaņā ar komponista doto programmu, simfonijas 5. daļa ir "Sapnis par raganu sabatu".

Koncertā skanēs arī daļa no krievu komponista Modesta Musorgska plaši pazīstamās svītas "Izstādes gleznas", kurā komponists gleznojis raganas mitekli - māju uz vistas kājas. Raganu muzikālo portretu galeriju papildinās arī Anatolija Ļadova "Kikimora" un Aleksandra Dargomižska "Ragana" ("Baba jaga"), kā arī latviešu komponista Romualda Kalsona "Ragana". Programmā iekļauta arī ungāru romantiķa Ferenca Lista "Nāves deja" klavierēm ar orķestri.

Kā atgādināja M.Pučka, katrs cikla "Simfoniskie koncerti vecākiem un bērniem" koncerts ietver aizraujošu muzikālo nodarbību, mūzikas instrumentu demonstrāciju un koncertu. Orķestra mūziķi ne tikai spēlē koncertos, bet arī piedalās arī mūzikas instrumentu demonstrēšanā un muzikālo nodarbību norisē. Šādus izglītojošos koncertus LNSO organizē jau trešo sezonu. Ieskatu koncertu un nodarbību gaisotnē var gūt, attēlu galerijā, kas publicēts LNSO mājaslapā (http://www.lnso.lv/lat/jaunumi/attelu_galerija/).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja