Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

LNSO atgriezies no Japānas koncertturnejas

No šī gada pirmās koncertu turnejas pa Japānu 1.februārī atgriezās Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO). Turnejas laikā no 18. janvāra līdz 1. februārim LNSO ar panākumiem sniedza 12 koncertus 11 Japānas pilsētās, tostarp tādās slavenās koncertzālēs kā "Suntory Main Hall" un "Tokyo Opera City" Tokijā, "Symphony Hall" Osakā un "Main Concert Hall Kioto", informēja LNSO komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.

Japānas publika ar atzinību novērtējusi LNSO sniegumu, bet īpaši augstus atzinības vārdus orķestrim veltījusi turnejas diriģente Tomomi Nišimoto. LNSO uz Japānu devās pēc japāņu koncertaģentūras "Samon Promotion" uzaicinājuma, un ir jau zināms, ka orķestris šogad Japānā atgriezīsies vēlreiz šā gada novembrī, lai Tomomi Nišimoto vadībā muzicētu kopā ar Rīgā dzimušo, pasaulslaveno čellistu Mišu Maiski. 

Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim tikko aizvadītajā koncertturnejā Japānā pievienojās divi solisti – talantīgais čehu vijolnieks Pāvels Šprocls un korejiešu pianists Vonijs Songs. Pirmajos septiņos koncertos LNSO kopā ar čehu vijolnieku Pāvelu Šproclu izpildīja trīs Pētera Čaikovska skaņdarbus – uvertīru-fantāziju „Romeo un Džuljeta”, Vijoļkoncertu un dramatisko Ceturto simfoniju. Savukārt atlikušajos piecos – kopā ar korejiešu pianistu Voniju Songu LNSO izpildīja Pētera Čaikovska Valsi no baleta „Gulbju ezers”, Sergeja Rahmaņinova 2. klavierkoncertu un Johannesa Brāmsa 4. simfoniju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja