Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Māksla par nāvi spēj runāt vislabāk. Stings gatavojas koncertiem Baltijā

Britu mūziķis Stings savā pasaules turnejā 57th & 9th Tour sniegs divus koncertus Baltijā: piektdien, 29. septembrī, viņš uzstāsies Tallinas arēnā Saku, savukārt 10. oktobrī – Kauņas Žalgira arēnā.

Formāli turneja ir veltīta Stinga jaunākā albuma 57th & 9th (2016) iznākšanai, taču programmā dominē agrāko laiku hiti – gan tie, kas savulaik izpildīti kopā ar grupu The Police, gan populārākās Stinga solokarjeras kompozīcijas. Koncertos Stings godina arī Deivida Bovija piemiņu, dziedot viņa dziesmu Ashes to Ashes.

Albums 57th & 9th šovā pārstāvēts ar trim skaņdarbiem. Tas tiek pieteikts kā pirmais Stinga rokmūzikas ieraksts pēdējos trīspadsmit gados. No roka brīvajā laikā Stings izdeva lautas mūzikas albumu, Ziemassvētku izlasi, ierakstīja savas vecās dziesmas kopā ar orķestri un sacerēja mūziklu Pēdējais kuģis/The Last Ship, kurš trīs mēnešus tika spēlēts Ņujorkas Brodvejā.

Albuma 57th & 9th nosaukumā ir iemūžināts Ņujorkas 57. ielas un 9. avēnijas krustojums, kuru Stings šķērsoja katru dienu, dodoties uz ierakstu studiju. Dziesmas tapa improvizācijas režīmā, kopā ar Stingu studijā spēlēja viņa ilggadējie domubiedri, to vidū ir Latvijas publikai labi pazīstamais ģitārists Dominiks Millers – viņš regulāri uzstājas Rīgā ar savu grupu.

Stinga jaunie skaņdarbi rokmūzikas valodā, kas atgādina The Police stilu, vēsta par karu, politiku, ekoloģiju, bēgļu krīzi un mīlestību. Aranžējumos dominē elektriskā ģitāra, taču kompozīcijās ir jūtama arī džeza, ķeltu mūzikas un valšu ietekme. Stings dzied par pasauli, kurā dzīvo, un par sevi – par to, kas notiek dziesminieka dvēselē, par to, kas notiek mūziķa galvā, kad viņš lasa nekrologus, kas veltīti aizgājušajiem kolēģiem.   

"Es labi apzinos visu, kas ar mani notiek. Man ir 65 gadi, un es samierinos ar domu par nāvi. Lielākā manas dzīves daļa ir nodzīvota. Tā ir interesantākā tēma, kurai var pievērsties mākslinieks: kāda ir mūsu pieeja dzīves beigām? Ko un kā mēs par to domājam?" saka Stings. "Jaunībā jūs dziedat par savu auto, draudzeni vai apaviem. Sasniedzot pusmūžu, jūs aizdomājaties par mirstīgumu. Māksla par to spēj runāt vislabāk. Visas labākās operas stāsta par nāvi. Tā nav slimīga, patoloģiska aizraušanās ar nāvi, es neesmu tāds cilvēks. Taču, ja spējat sadzīvot ar domu par nāvi un pieņemt to, tas bagātina jūsu dzīvi. Mūsu laiks šeit ir ierobežots, tāpēc pavadīsim to jēdzīgi!" aicina Stings.

Biļetes uz Stinga koncertu Tallinā ir pārdotas, savukārt uz šovu Kauņā tās vēl ir pieejamas Biļešu servisa tīklā (EUR 53–123).

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja