Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Martā Lietuvā ar vienīgo koncertu Baltijā uzstāsies Fever Ray

Zviedru elektroniskās mūzikas grupas The Knife soliste Karina Dreijera (Karin Dreijer) sava solo projekta Fever Ray ietvaros 2018. gada 2. martā uzstāsies Lietuvā, Viļņas koncertzālē Compensa, informēja koncerta pārstāve Aiga Leitholde.

Karinas Dreijeras balsij piemīt gan spalgums, gan dziļums. Balsi papildinot ar tehnoloģiju iespējām, tiek radīta muzikāli sarežģīta un noslēpumaina noskaņa. Arī vizuāli mūziķe saglabā noslēpumainību, uzstājoties dažādos tērpos, maskās, ar apgleznotu seju.

Starptautisku atpazīstamību Karina Dreijera iemantoja, kopā ar brāli izveidotajā elektroniskās mūzikas grupā The Knife. Savukārt 2009. gadā Karina debitēja kā solo māksliniece Fever Ray, par savu debijas albumu saņemot kritiķu un klausītāju atzinību. Albuma singls If I Had a Heart plaši tika izmantots TV seriālu Vikings, Person of Interest, Breaking Bad un Wentworth skaņu celiņos.

Šī gada 27. oktobrī Fever Ray izdeva savu otro albumu Pluge. Albumu var dēvēt par elektropopu ar eksperimentālajai mūzikai raksturīgām iezīmēm. Tā fokusā ir ar seksualitāti saistītas tēmas, kas drosmīgi tiek apskatītas kā personīgā, tā arī politiskā kontekstā. 

Mūzikas kritiķi Pluge velta atzinīgus vārdus, slavējot Karinas individuālismu – viņas spēju paust politisku, ar seksualitāti saistītu vēstījumu vienlīdz klausītājiem ļaujot izbaudīt mūziku, kas ir brīva no šo nopietno tēmu svara.  

Eiropas koncerttūres ietvaros Fever Ray uzstāsies 22 valstīs, tajā skaitā 2. martā ar vienīgo koncertu Baltijā uzstāsies Viļņas koncertzālē Compensa.

Biļetes iepriekšpārdošanā būs pieejamas: 15. novembrī no plkst. 12 http://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/fever-ray--plunge-tour-2018-231956/ , ar  www.8dw.lt atrodamo kodu. 17. novembrī biļetes būs pieejamas vispārējā pārdošanā http://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/fever-ray--plunge-tour-2018-231956/

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja