Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Mazie Dziesmu svētki Briselē pulcēs latviešu korus no malu malām

Briseles koncertzālē Espace Senghor 17.aprīlī pulksten 18 notiks Briseles latviešu kora piecu gadu jubilejai veltīts koncerts, informē kora pārstāve Iveta Ozoliņa.

Iecerēts, ka pasākums izvērtīsies par savdabīgiem maziem latviešu Dziesmu svētkiem Briselē, jo koncertā uzstāsies arī Londonas latviešu koris, Īrijas latviešu koris eLVē un folkloras grupa Dzērves no Luksemburgas.

Koncertā Briseles latviešu koris priecēs klausītājus ar latviešu koru mūziku, popularizējot latviešu kultūru un koru mūzikas dziļās tradīcijas. Ar īpašiem priekšnesumiem uzstāsies arī Briseles latviešu bērnu vokālais ansamblis un Briseles latviešu deju kopa.

Briseles latviešu koris pulcinājis dažāda vecuma dziedošos latviešus no visas Beļģijas. Korī dzied pārstāvji no Eiropas Savienības institūcijām, NATO, kā arī trimdas latvieši un viņu ģimenes locekļi – gan cilvēki ar muzikālo izglītību, gan arī vienkārši dziesmas mīļotāji. Laika gaitā korim pievienojušies arī citu tautību dziedātāji – beļģi, nīderlandieši, dāņi un zviedri. Kopumā korī dziedājuši ap 100 cilvēku, bet pašlaik pamatsastāvā ir aptuveni 40 dziedātāju.

Kopš dibināšanas kora diriģente ir Gita Pāvila. Viņa stāsta - tā kā kolektīvs ir ļoti mainīgs, «mums nav uzstādīti konkrēti profesionāli mērķi. Mēs sanākam kopā, lai smeltos latviešu mūzikā to smalko, izjusto stīgu, kas mums ikdienā, pavadot nedēļu svešā mēlē, bieži pietrūkst».

Koris regulāri sniedz koncertus gan latviešu, gan vietējai publikai, kā arī pārstāv Latviju dažādos pasākumos – koncertē Latvijas Valsts svētku svinībās, Eiropas Komisijas Mūzikas klubā, Briseles Welcome Fair izstādē, kā arī ielīgo Jāņus Beļģijas pļavās, rādot latviskās tradīcijas Beļģijas draugiem.

Koristi ar lepnumu atceras 2006.gadā sniegto koncertu prestižajā Briseles klasiskās mūzikas zālē Palais des Beaux Arts, bet emocionālākā bija uzstāšanās Dziesmu svētkos 2008.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja